17.3 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Vrisak terapija na islandski način

Island bi mogao da vas oslobodi od frustracije, napetosti i negativne energije, makar to putovanje bilo i virtuelno

Svi koji žive od putovanja pandemiju su osetili teže nego drugi, pa su tako i turistički radnici na Islandu, kao i njihove kolege širom sveta, imali teške dve godine iza sebe. Izolacija, nedostatak turista i prihoda od turizma uticali su na to da se nađu u prilično nezavidnom položaju, što je, u stvari, dovelo do toga da na Islandu pronađu nove i zanimljive načine da animiraju goste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Turistička zajednica na Islandu osmislila je odličan način kako da frustrirani putnici izraze svoje nezadovoljstvo i svoja osećanja koja je izazvala pandemija. Još početkom prošle godine su došli na genijalnu ideju kako da putnici sebi daju oduška, pozivajući ih da posete njihovu internet stranicu kako bi se izvrištali iz sve snage. Klikom na dugme posetioci portala su mogli da snime svoj vrisak, kako bi kasnije mogli da ga puštaju preko velikih zvučnika na određenim lokacijama po zemlji.

Turistička zajednica Islanda je na sedam lokacija širom zemlje postavila zvučnike koji neprekidno emituju najbolje snimljene materijale. Teorija o terapijskom dejstvu vrištanja dolazi od činjenice da možete da napravite glasnu buku na nekom otvorenom mestu. To doslovno omogućava određenim centrima u mozgu da se oslobode stresa koji je tamo nagomilan.

Ukoliko vas zanima kako to u praksi funkcioniše posetite zvaničnu internet stranicu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -