Tapas su grickalice, kanapei ili mali sendviči koji potiču iz Španije. Tapas dolazi u različitim oblicima i može se veoma razlikovati širom Španije, od grada do grada
Tapas nije posebna vrsta hrane, i zaista nema krajnjeg odgovora, jer to zavisi od toga koga u stvari pitate. U suštini, sve dok je mali, lepo upakovan i ukusan, tapas je. U Španiji, može uključivati praktično bilo šta, koriste se svi lokalni proizvodi, od tunjevine, mesa, sušenih delikatesa, maslina, sireva, raznih preliva i soseva, često idu i sa voćem ili povrćem.
Aranžirajte hranu kao u najboljem restoranu, saznajte više.
Tapas se služi u barovima i kafićima širom Španije, posebno kao hrana koja se jede između obroka, s nogu, kako bi se utolila glad pre ručka ili večere. Ovi “zalogaji” se služe ili pojedinačno ili zajedno, nekoliko različitih vrsta na jednom poslužavniku, a uz njih se pije gotovo sve, u zavisnosti od raspoloženja.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.