Kompanija za proizvodnju slatkiša iz Merilenda priprema cikade prelivene čokoladom kako bi proslavila pojavu bučnih insekata koji su poslednjih 17 godina proveli pod zemljom
Chouquette Chocolates prodaje cikade umočene u mlečnu ili tamnu čokoladu. Cikade su neka vrsta skakavaca, i smatraju se biljnim štetočinama jer u velikom broju mogu opustošiti čitava polja sa različitim biljnim kulturama.
Milijarde cikada obično izlazi iz svojih podzemnih domova dok se temperature povećavaju na istoku Sjedinjenih Država. Ono što je donekle interesantno je činjenica da veliki broj cikada nije izašao u ovom delu zemlje iz podzemlja već 17 godina.
Sveže cikade se smrznu, brzo se umoče u kipuću vodu, zatim premažu uljem i začinima, pre nego što se prže na i ubacuju u čokoladu. Krajnji rezultat, verovaćemo na reč, je ukus sličan čipsu koji je prekriven čokoladom. Cikade inače imaju malo masti, imaju dosta vitamina i bogate su proteinima.