16.2 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

U budućnosti bez mesa u vrhunskim restoranima?

Sve popularniji trend da vrhunski restorani u budućnosti NEĆE služiti meso potvrđuje i Rasmus Kofoed,  jedan od najvećih skandinavskih šefova

Restoran Geranium je prvi danski restoran sa tri Mišlenove zvezdice u Kopenhagenu. Njega vodi Rasmus Kofoed, jedan od najvećih skandinavskih šefova koji je odlučio da u potpunosti izbaci meso sa svog menija.

Rasmus Kofoed navodi da je izbacivanje mesa sa novog menija logična odluka i prirodan sled u životu, budući da i sam ne konzumira meso. Meni u restoranu je dugo bio baziran isključivo na povrću, ribi, školjkama i plodovima mora iz netaknutih voda i terena s lokalnih, organskih i biodinamičkih farmi iz Skandinavije.

Trend izbacivanja mesa iz vodećih svetskih restorana se širi globlno, prvi je to učinio šef Daniel Ham iz restorana Eleven Madison Park, a kasnije su to prihvatili šefovi širom sveta.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -