12.6 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Kuvano vino podelilo Sloveniju

Zabrana prodaje hrane i pića na adventskim sajmovima u Sloveniji razočarala je ugostitelje ali i sve ljubitelje kuvanog vina koje je integralni i tradicionalni deo te ponude

Zbog pomalo bizarnog tumačenja epidemiološke situacije u Sloveniji je donesena odluka da se na adventskim sajmovima ne prodaje kuvano vino. Na takvim štandovima se okuplja veći broj ljudi, što dovodi do rizika da se koronavirus neometano širi što je recept za katastrofu, stav je vodećeg epidemiologa Mateje Logar.

Na ograđenim adventskim sajmovima posebno su izdvojena mesta za ulaz, gde se kontroliše kovid propusnica, i mesta za izlaz. Posetioci mogu između ostalog kupiti i pečeno kestenje, što je i uzrok podele javnosti.

Kuvano vino se pije u društvu i na jednom mestu, za razliku od pečenog kestena koje se jede u šetnji, ističe Logar. Ovakav stav ne dele gradonačelnik Ljubljane kao ni većina stanovnika, ističići da je ovaj stav stručne javnosti potpuno neosnovan i nelogičan. Posebno je interesantno to što se velika pažnja poklanja gde se bacaju ljuske od kestenja, što je jedna posebna priča koju ne treba komentarisati.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -