19.7 C
Belgrade
sreda, jun 12, 2024

Platite putovanje pokretom ruke

Amazon je aprilu ove godine pokrenuo novu uslugu, radi se o prvoj prodavnici gde se plaća pokretom ruke. Ova nova tehnologija je našla svoje mesto i u sektoru turizma, odnosno putovanja

Kompanija Hudson je prihvatila novu tehnologiju i postavila prvi takav sistem na svetu na aerodromu Dalas, gde putnici ne moraju koristiti gotovinu, karticu ili mobilno plaćanje, nego usluge plaćaju samo držanjem dlana iznad Amazon skenera.

Za prvu upotrebu sistema neophodna je lična prijava, korisnik nakon snimanja otiska dlana mora upisati svoje lične podatke kao i podatke sa kreditne kartice. Dlan se upotrebljava u sistemu jer se plaćanje obavlja bez fizičkog kontakta sa skenerom, za otisak prsta je to neophodno, a u eri pandemije bilo koji fizički kontakt nije preporučljiv.

Veruje se da će i pored pandemije ovaj način plaćanja postati popularan, posebno jer je jednostavan i brz, na aerodromima i ostalim prometnim mestima je čak i poželjno da ne koristite novčanike ili kartice, a i ruke su vam na taj način slobodne.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -