7.7 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Austrijanci ostali bez radnika u ugostiteljstvu i hotelijerstvu

U Austriji trenutno postoji velika potreba za radnicima, posebno u ugostiteljstvu i turizmu, i Austrijanci su svesni da to moraju dobro da plate

Radnika u Austriji nema na skijalištima, u hotelima, u restoranima i barovima. Posebno su aktuelni i potrebni radnici koji su preležali infekciju koronavirusa ili su vakcinisani, jer se testovi više ne priznaju, prenosi rtl.hr. Svaki radnik mora biti vakcinisan i tu nema pregovora, bilo da radi sezonski ili za stalno.

Zatvaranje zemlje je izazvalo talas otkazivanja u ugostiteljskoj i hotelskoj industriji, što je odložilo početak ski sezone. Mnogi stalni zaposleni su takođe napustili ovu industriju zbog nedostatka sigurnosti planiranja, stalno otvaranje i zatvaranje zemlje je pogubno za poslovanje, a sigurnost je najbitniji faktor kod radnika.

Upravo zbog toga, Austrijanci su spremni dobro da plate radnike. Prema pisanju heute.at, mnogi hoteli i restorani ove sezone nude 4.500 do 6.000 evra za dobrog kuvara koji govori nemački jezik. Sličan je trend i kod ostalih radnika, za konobara ili barmena se nudi plata između 3.000 i 4.000 evra, znajući da nema organizovanih žurki koje mogu doneti dodatni prihod ili bakšiš.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -