12.2 C
Belgrade
nedelja, oktobar 6, 2024

Šta je to ćevarak?

Svi su čuli za ćevape, i dobro su poznati ne samo nama u regionu, već i u svetu. Postavlja se pitanje šta su ćevarci, i kako je došlo do ovog novog/starog delikatesa?

U Hrvatskoj je u jednom restoranu u Zagrebu ćevap postao mljevenik, i za to smo već čuli. Međutim, kako nova vremena stvaraju nova pravila, nastali su i ćevarci, jelo sa novim identitetom ali sa starom pričom.

Na jednom imanju u Hrvatskoj se pripremaju ćevarci, ćevapi s čvarcima. Autor ovog specijaliteta kaže da je najbitnija razmera mesa i čvaraka, dodaju se i određeni začini, i nakon pripreme na roštilju služe se sa pinđurom, lukom i pogačama sa čvarcima. Međutim, ćevarci se mogu jesti i „s nogu“, pa se za tu priliku koristi lepinja, pa se uskoro mogu naći i u restoranima brze hrane širom Hrvatske.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -