15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Održava se Sigep 2022

Uz učešće trgovinskih operatera, udruženja i brendova iz Evrope, Amerike, ZND zemalja i Azije i 1.000 izlagačkih brendova, Sigep the Dolce World Expo (43. izdanje), vodeći svetski sajam dolce foodservice, u organizaciji IEG – Italian Exhibition Group, se na velika vrata vraća na scenu

„Planirano je da se Sigep održi, u fizičkoj formi, od 22. do 26. januara u Italiji, u Rimini Expo centru”, kaže Korado Peraboni, izvršni direktor IEG-a. „ Sigep će biti italijanski svetski ambasador u sektoru koji se poslednjih godina suočio sa izazovima bez presedana.” Lorenco Kanoni, predsednik IEG-a, dodaje: „Moja agenda, proširenje digitalnog poslovnog usklađivanja između međunarodnih operatera i izlagača u sektoru sladoleda, peciva, čokolade, kafe i pekara, već je aktivna kako bi unapred zakazali poslovne sastanke i izveli umrežavanje sa operaterima sa udaljenijih tržišta.”

Intenzivna istraživanja i aktivnosti usmerene na međunarodne kupce, sprovedene su uz vredan doprinos Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje i ITA-Italijanske trgovinske agencije. Ovo je učinjeno kako bi se osiguralo maksimalno učešće kvalifikovanih operatera, od kojih je 60% iz Zapadne Evrope, Rusije i zemalja ZND i preostalih 40% iz Istočne Evrope. Pored toga, učestvovaće i veliki broj kupaca iz zemalja obe Amerike, kao i zemalja iz Zaliva, Afrike i Azije. Potvrđeno je učešće autoritativnih spoljnotrgovinskih udruženja, posebno iz Evrope i Amerike. Regionalni savetnici Sigep-a su takođe razvili značajne direktne skauting aktivnosti na najvažnijim strateškim tržištima.

U Vision Plaza, svetioniku za makro-trendove sektora, stručnjaci i lideri sa međunarodne scene će se smenjivati da bi predstavili vizije o budućnosti poslovanja. “Gelato arena” će ugostiti „Sigep Gelato d’Oro“, izabrane italijanske poslastičare i  pekare koji će se 2023. takmičiti u 1. izdanju Gelato Evropskog kupa, a 2024. ponovo u Riminiju, na 10. Gelato Svetskom kupu. U Kafe areni održaće se takmičenja za bariste i profesionalce za kafu na kojima će se odrediti šampioni Italije koji će ići na prvenstvo sveta u Melburnu u kategorijama Barista, Kup pivara i Kup Degustatora, dok će se za kategoriju Kup Degustatora svetsko finale održati u Varšavi. Na kraju, Bakery Arena će biti domaćin sastanaka koje organizuje Richemont Club sa međunarodnim gostima i specijalnim treninzima za mlade.

Za one koji ne žele da propuste Sigep, ali nisu u mogućnosti da putuju, digitalna agenda će biti aktivna od 26. do 28. januara.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte:

Alessandro Miele | +386 1 7543658 | alessandro@mz-consulting.org                             

MŽ Consulting & Fairs – Regional Advisor for Alpe-Adria Region and Turkey 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -