14.8 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Novi Sad proglašen Evropskom prestonicom kulture

Na svečanoj ceremoniji u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, ovaj grad je zvanično proglašen Evropskom prestonicom kulture

Kako navodi eKapija, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre je uručio gradonačelniku Novog Sada plaketu, čime je Novi Sad zvanično poneo ovu prestižnu titulu. Na ovoj svečanosti su prisustvovali svi zvaničnici naše zemlje, a kako je istakla premijerka Republike Srbije, ne postoji grad koji je više od Novog Sada zaslužio da visoko podigne evropsku zastavicu omladine i kulture.

Novi Sad je centar kreativnosti i kulture, izvrsnosti i inovacija. Novi Sad je grad u kome danas cvetaju velike strane tehnološke kompanije, istraživački i razvojni centri, ali i grad izvanrednih domaćih pametnih kompanija, naših ljudi koji su svetski lideri u inovativnosti, istakla je premijerka.

Na svečanosti je u pripremljenom multimedijalnom programu prikazana tradicija Novog Sada i Vojvodine kroz osam tematski orijentisanih programskih celina koje treba da predstave Novi Sad u okviru evropskih vrednosti kao Evropsku prestonicu kulture.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -