10.4 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Deseti Beogradski irski festival, 11 – 20.marta 2022

Pridružite nam se u proslavi jubilarnog izdanja festivala u nedelji Svetog Patrika na različitim lokacijama u gradu!

Od 1.marta otvorena je izložba fotografija na otvorenom prostoru Savamala Promenade, čuvenog muzičkog fotografa Andrewa Catlina pod nazivom ‘’Rebel Song: Faces Of Irish Music’’sa portretima  najistaknutijih irskih muzičara – Bona, Sinead O’ Connor, Boba Geldofa, Liama O Maonlaia (frontmena grupe Hothouse Flowers), Shane Mac Gowan, Phila Lynotta i Roryja Gallaghera.

Dana 7. marta poznata irska umetnica i ilustratorka Holly Pereira počela je izvođenje velikog murala u ulici Maršala Birjuzova 16, kojim odaje priznanje svim ženama i njihovim veštinama. Kao inspiraciju za mural Holly je uzela tkanje pirotskog ćilima.

Zvanični program počeo je 11. marta fantastičnim miksom filmova, dobre muzike i tribina, a centralni događaj je koncert benda Hothouse Flowers, koji se održava 18.marta u Bitefartcaffeu.
Filmski program ‘’Irish Film Week’’ sadrži nagrađivane dokumentarce o Phily Lynottu i Damienu Dempseyu, Ulysses 100 i Faith & Branko, a tu je i čuveno ‘’ozelenjavanje’’ palate Albanija, Mosta na Adi, Hotela Moskva, Brankovog mosta i fontane na Slaviji.

Kada tome dodate tradicionalnu proslavu Dana Svetog Patrika 17. marta, uz ragbi utakmice između Irske i Engleske i Irske i Škotske, dobar provod u našoj prestonici je zagarantovan.

Detaljan program možete videti na našem sajtu www.irishfest.rs, kao i društvenim mrežama – Facebook – @BelgradeIrishFestival i Instagram – @beogradskiirskifestival

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -