6.2 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Idealan odmor u svim godišnjim dobima

Cerkljanska regija ima bogatu kulturnu i prirodnu baštinu. Beskonačne zelene doline među strmim gudurama, nepreglednim šumama i sunčanim platoima, primamljivo su odredište za ugodni odmor u svako godišnje doba. Cerkno i okolina nude šetačima i biciklistima sve ono što ih privlači da otkrivaju još neistražena područja. Staze prolaze brdovitim terenima cerkljanskog gorja, a pogodne su kako za početnike tako i za iskusne bicikliste i šetače

Cerkno, gradić sa oko 2.000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gde se završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime.

Hotel Cerkno smešten je u središtu grada, a u elegantno nameštenim sobama može da primi do 180 gostiju. Zahvaljujući raznolikoj ponudi, savršeni je izbor za sve koji žele mirni odmor u prirodi, aktivne praznike ili jednostavno žele da se opuste i uživaju ​​u termama. Na jelovniku restorana su jela od šumskog voća, mleka i mlečnih proizvoda, jela od ribe ili gljiva. Sastojci za pripremu hrane biraju se pažljivo, a načini pripremanja su tradicionalni i dopunjeni modernim pristupima.

U sklopu Hotela Cerkno, smeštene su jedine slovenačke terme u podnožju Julijskih Alpa i spadaju u manje terme. Lekoviti učinci energije, koja prodire iz poznate idrijske ponornice, poznati su još od praistorije. Hemijski bogata termalna voda, koja se crpi iz bušotine duboke 2.000 metara, blagotvorno deluje na ljudsko telo i zato su Terme Cerkno prikladne za opuštanje, rekreaciju, ali i vežbanje. Unutrašnji bazen sa temperaturom od 30 °C kombinuje mnoge atrakcije; opuštanje osiguravaju masažni ležajevi, gejziri, whirlpool i dečji bazen. U Termama Cerkno takođe možete očistiti telo posetom „Svetu sauna“, a za respiratorne i probleme sa kožom preporučuje se slana soba.

Restoran Alpska perla na nadmorskoj visini od 1.300 m nudi široki izbor jela prilagođen alpskom okruženju. Svi ljubitelji prirode i planinarenja, kao i oni koji žele da pobegnu od urbane vreve, trebalo bi da posete skijaško središte, odnosno bilo koji od šest moderno opremljenih apartmana Alpska perla. Tu možete da uživate ​​u netaknutoj prirodi, branju šumskog voća, izletima na obližnji Blegoš, Porezen, do sela Davča…

PREDLOZI ZA RAZGLEDANJE

  • Partizanska bolnica Franja (Drugi svetski rat, 4 km)
  • Muzej u dvorcu Idrija (poznata idrijska čipka, 20 km)
  • Antonijev rov, bivši rudnik žive (20 km)
  • Laufarji – poznati progonitelji zime
  • Dolina Soče i lepote reke Soče (27 km – Most na Soči)
  • Italijanske vojne tvrđave u Zakrižu
  • Flora i fauna Cerkljanske regije sa zanimljivom vegetacijom posebno će biti interesantne botaničarima i travarima (npr. jagorčevina, kranjski ljiljan, planinčica)
  • Arheološki park Divje babe

Detaljnije informacije možete pronaći na sledećem linku.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -