2.5 C
Belgrade
sreda, 6 decembra, 2023

Istra i industrija venčanja u 2022.

Istra Wedding Meet Up je skup koji na jednom mestu okuplja brojne stručnjake iz industrije venčanja iz Hrvatske i predstavnike lokalnih turističkih zajednica. Glavna tema je svakako budućnost Istre kao nove destinacije za organizaciju venčanja, što je veoma aktuelan trend u svetu

Prvi Istra Wedding MeetUp održan je 14. oktobra u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije u saradnji sa agencijom WeddingsInCroatia, StudioBrzak weddings&events, Lepor Weddings i Flammeum weddings&events.

Drugo izdanje Istra Weddings Meet Up-a biće održano u Puli u 21. aprila 2022. godine. Sam događaj će biti u formi radionice, a poseban akcenat će biti stavljen na svetski poznate trendove iz ove industrije, na trendove iz sveta fotografije i indijskih venčanja.

Takozvani „wedding business“ je rastući trend u svetu, a sve češće se javlja i u zemljama našeg regiona. U Istri su to prepoznali, iako još uvek Hrvatska nije afirmisana u svetu kao destinacija koja nudi tako specijalizovane sadržaje.

Industrija venčanja je izuzetno kompleksna disciplina poslovanja koja zahteva učešće još najmanje nekoliko delatnosti kako bi bila uspešna i prepoznatljiva kao kvalitetan „wedding-product“, kako se u svetu naziva.

Županijska turistička zajednica potvrđuje da je ovaj proizvod izuzetno bitan za Istru, i novi projekti koji su pokrenuti u okviru wedding segmenta Istre podrazumevaju novi stilizovani photo&video shooting, svetski poznate organizatore venčanja i ostale aktivnosti vezane za samu organizaciju događaja. Neophodno je takođe i promovisanje istarske ponude venčanja u domaćim i stranim medijima, navode u Turističkoj zajednici Istarske županije.

Osnovna ideja iza ove akcije jeste povećavanje prihoda lokalnih zajednica, kao i obezbeđivanje turističkih sadržaja i ponude Istre koji neće zavisiti od turističke sezone.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -