21.1 C
Belgrade
nedelja, jun 23, 2024

Francuska bajka, od zamka do kanala

Anesi je sigurno jedan od najšarmantnijih gradova Francuske. Smešten je u oblasti Savoi i nalazi se na 40 kilometara udaljenosti od Ženeve, na samom jugoistoku Francuske. Ovaj mali grad je prošaran brojnim kanalima, zbog čega podseća na Veneciju, jedina razlika je ta što se nalazi u brdima

Anesi je blagosloven srednjovekovnim starim gradom i slikovitim jezerom, i u osnovi je zaista predivno evropsko selo s dvorcima i kanalima i šarenim zgradama napravljenim baš za razglednice. Ovde selfi ima potpuno novo značenje.

Sam grad je savršeno mesto za malo besciljnog lutanja, za uživanje u dobroj hrani i kvalitetnom piću. Njegova kompaktna veličina znači da možete jednostavno provesti nekoliko sati istražujući, a zatim se popodne opustiti na plaži uz jezero ili u nekom od restorana na obali.

Grad je, razumljivo, apsolutno prepun turista, ali još uvek možete uživati u njemu na pravi način, istražujući okolinu rano ujutru. Najbolje je udaljiti se sa glavnih trgova i ulica, daleko od svih trgovina i restorana i istraživati ga polako, upoznajući ne samo grad već i meštane.

Do njega se može stići na nekoliko načina, a najbolje je da to učinite oragnizovanim turističkim turama iz Ženeve zajedno sa vodičem, tako možete biti sigurni da ništa nećete propustiti, već možete samo da uživate u pravoj alpskoj Veneciji.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -