14.9 C
Belgrade
sreda, maj 8, 2024

Proglašene Riječke gastronomske luke

Novu gastro oznaku poneće čak 25 riječkih restorana i konoba koje su se uključile se u projekat Riječke gastronomske luke koji zajednički sprovode Turistička zajednica Grada Rijeke u saradnji s riječkom kompanijom Abisal. Osnovni cilj ovog projekta je povezivanje ugostiteljskih objekata i razvoj novog gastronomskog brenda grada

Cilj i osnova ideje „Riječka gastronomska luka“ je da se na najbolji način pomogne građanima da se bolje snađu u raznovrsnoj ponudi, a takođe i da se pomogne ugostiteljima da se profilišu kroz zajedničku marketinšku platformu riječke gastronomske ponude.

Gosti i turisti će moći da jednostavnije i lakše da pronađu informacije o objektima, hrani i piću, takođe i da odaberu kakavo iskustvo žele, bilo da se radi o porodičnom ručku, bilo poslovnom.

Restorani i konobe uključeni u projekat morali su da zadovolje unapred definisane kriterijume  prema vrsti luke za koju su se kandidovali, i to u devet kategorija, Luke lokalnih namirnica, Ribarske luke, Veganske luke, Poslovne luke, Romantične luke, Obiteljske luke, Luke za vinske entuzijaste, Pivske luke i Luke posebnosti. Ukupno 25 prijavljenih restorana je ispunilo propisane kriterijume za 39 titula Riječkih gastronomskih luka.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -