10.4 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

U Grčku bez antigenskih i PCR testova

Letovanje u Grčkoj će ove godine biti kao u dobra stara vremena. Državljanima Srbije na ulasku u zemlju od dokumenata neće biti potrebno ništa sem pasoša

Turisti iz Srbije će ovog leta moći da uđu u Grčku bez antigenskih i PCR testova, izjavio je ministar turizma Grčke Vasilis Kikiljas. On je u razgovoru sa ministarkom turizma Srbije Tatjanom Matić najavio unapređenje odnosa dve zemlje.

Za sada se razgovara o prevažilaženju krize nastale u toku pandemije korona virusa. Osim toga, razmatra se ukidanje rominga ili bar smanjivanje tarife za državljane Srbije, navodi eKapija. U razgovoru je takođe navedeno da se otvara kancelarija Turističke organizacije Srbije u Atini. Na taj način će se konkretnije raditi na unapređenju bilateralne saradnje u oblasti turizma između Grčke i Srbije.

Koja zemlja ima najbolje plaže na svetu?

Ministarka turizma Srbije je izjavila da su usaglašeni sa grčkim vlastima kada je u pitanju pomoć turističkim agencijama i operatorima. Deo problema se odnosi i na neralizovana zamenska putovanja i na zarobljeni novac agencija koji se nalazi kod hotelijera u Grčkoj. Za sada je sigurno da će turisti iz Srbije u Grčku ove godine moći da uđu bez antigenskih i PCR testova.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -