12.9 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Savršen beg iz grada: Kako izgleda vikend opuštanja udvoje, u srcu Rogaške Slatine?

S tradicijom koja traje više od 400 godina, Rogaška Slatina je jedno od najstarijih i najposećenijih termalnih lečilišta u Sloveniji

Da je Slovenija zemlja kao iz bajke mogli su da se uvere svi koji su je posetili makar jednom: ne čudi što je prati i epitet „mala Austrija“, mada bi mnogi rekli da je još i lepša, specifičnija. Uređenost, prelepa priroda, mineralni izvori, bogata arhitektura i planinarenje – mogle bi biti prve asocijacije na ovu malenu zemlju iz našeg okruženja.

Ipak, Slovenija nudi mnogo više od toga. I da ne bude zabune, odmah na početku, ne čine je samo Ljubljana, Bled i Portorož, iako su to najposećenije destinacije. Prava blaga nekada su malo više skrivena, ali onda kada ih otkrijemo – teško im je odoleti.

Takav jedan slovenački biser je mesto Rogaška Slatina, u kojem živi manje od 5.000 stanovnika. Ipak, s pravom može da se ponosi bogatom tradicijom termalnog turizma, dugoj više od 400 godina. Sigurno ste čuli za prirodnu mineralnu vodu Donat, koja posebno budi sećanja i emocije jugonostalgičarima? Upravo ona potiče iz Rogaške Slatine.

To je mesto prožeto zelenim brežuljcima, između kojih je mnoštvo staza za pešačenje, vožnju bicikla ili planinarenje. U srcu ovog prelepog termalnog centra je park, bogat cvećem i drvoredima, a najveća atrakcija je svakako paviljon – podignut iznad glavnog izvora Tempel.

Naučne analize kažu da je Donat voda sa najvišim sadržajem magnezijuma na svetu. Dakle, eto još jednog „keca u rukavu“ za Slovence kojima je priroda okosnica.

U tom duhu, treba pomenuti i poznatu slanu terapiju, odnosno tretman morskom solju koji blagotvorno utiče na opšte zdravlje organizma, a pre svega na kožu, kosu, disajne puteve.

Ugodite svojim čulima

Procena je da će industrija Wellness&SPA do 2028. porasti više od 12 procenata, što dovoljno govori o tome kojim tempom se razvija i koliko je u svetu prepoznata i tražena, posebno nakon pandemije kovida-19. Ljudi se ponovo vraćaju prirodi, nakon što su s njom izgubili dodir, i pokušavaju da nađu svoje „mesto pod suncem“ u užurbanom privatnom i poslovnom životu.

Aktuelne ankete pokazuju i porast anksioznosti kod velikog broja svetske populacije, posebno kod mladih, parova sa decom ili bez njih. Nakon silnih blokada, karantina i rada od kuće – uz „žongliranje“ s porodičnim obavezama, gotovo da nema osobe koja ne bi volela da, barem na trenutak, pobegne od svega, od svakodnevice.

Sve češće se govori o važnosti balansa, postizanja harmonije, uživanja svim čulima: upravo takvo iskustvo možete doživeti u modernom i luksuznom hotelu Atlantida Boutique, udaljenom na svega 150 metara od staklenog paviljona Medicinskog Centra, u kojem se prije pomenuta izvorska voda Donat.

Okružen bujnim zelenilom, izolovan od buke i ušuškan pod vedrim nebom, ovaj hotel nudi sve što bi jedan par mogao da požel. Ne morate da planirate mnogo unapred, dovoljno je da uzmete malo dodatnog slobodnog vremena i vikend provedete u ovom otmenom objektu, koji se nalazi na manje od 500 kilometara od Beograda.

Ako želite vikend potpunog uživanja udvoje, Atlantida Boutique nudi idealan paket, namenjen upravo opuštanju parova. Obećavaju luksuzan ugođaj i nameštaj, odličnu hranu uz romantičnu večeru, uživanje u kupanju, bazen, saunu, zatim relaksirajuću masažu i slanu terapiju.

Treba istaći da ovaj hotel ima 5 zvezdica, a cene za polupansion po noćenju, za jednu osobu, kreću se od 89 evra. Očekujte piće dobrodošlice, a korišćenje saune i bazena uključeno je u cenu.

Posebno treba naglasiti da ćete u Rogaškoj Slatini, tj. u samom hotelu Atlantida Boutique, imati priliku da probate mediteranske i tradicionalne specijalitete, napravljene od lokalnih, sezonskih namirnica. Dakle, to je nešto što je specifično baš za ovaj deo Slovenije i što nećete iskusiti nigde druge u svetu.

Uživanje u fuziji boja i ukusa, smirenost, odmor i totalni hedonizam – zagarantovani su ovog leta, samo ako to želite!

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -