12.5 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Turska i održivi turizam

Izgradnjom ovog hotela Turska nedvosmisleno potvrđuje svoj pravac kad je turizam u pitanju. Održivost i briga o okolini postali su prioriteti ove zemlje, i to se može prepoznati u hotelu The Stay

Održivi turizam je nova strategija Turske, koja se u poslednjim godinama tranformisala u pravu velesilu kad je ova industrija u pitanju. U centru Istanbula otvoren je The Stay hotel koji predstavlja revoluciju u održivom turizmu u Turskoj.

The Stay je prvi hotel u zemlji koji ima neutralnu emisiju ugljen-dioksida. On se nalazi na Bosforu, i u potpunosti je izgrađen od prirodnih i recikliranih maetrijala. Bazen je izrađen od reciklranih staklenih flaša, ležaljke oko njega od recikliranog drveta.

Hotel je u potpunosti posvećen održivom turizmu, i kompanija ulaže ozbiljna sredstva u projekte zelene energije. Sve kompanije koje posluju sa njim i svi dobavljači moraju poslovati u skladu sa održivim i ekološkim principima.

Ovaj hotel je deo nezavisnog lanca hotela čiji je osnovni plan izgradnja neutralnih hotela po pitanju emisije ugljen-dioksida. Prvi je osnovan je 2017. godine, a sada ih ima ukupno pet, od kojih je poslednji podignut u Istabulu. Naredni plan je da ova hotelska grupacija do kraja ove godine postane jedna od retkih koja ima nula otpada u hotelima.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Osim neutralnosti i održivosti, ideja menadžmenta je potpuno drugačiji pristup turizmu od do sada već ustaljenog all-Inclusive sistema na turskoj rivijeri.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -