20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Prvi nacionalni park u Nemačkim Alpima

Park je osnovan 1978. godine kao mesto gde će se sačuvati biljke i divlje životinje i kako bi ostao deo prošlosti i tradicije za buduće generacije. Međutim, ovaj deo zemlje je još davne 1910. godine proglašen predelom zaštite prirode, što ga čini prvim parkom takve vrste u Nemačkoj

Prvi i jedini nacionalni park u nemačkim Alpima se nalazi na jugu Nemačke, na samoj granici sa Austrijom. Nalazi se u opštini Berhtesgaden, i svojim pejzažima i prirodnom lepotom zaista oduzima dah. U nacionalnom parku posetioci mogu doživeti pravu prirodu i učiti o zaštiti okoline dok istražuju ovaj netaknuti rezervat na dobro označenim planinarskim stazama.

Berhtesgaden park posetiocima pruža jedinstveno iskustvo boravka u prirodi. Oni mogu otkrivati surove i oštre litice, posetiti duboke mračne šume i istraživati divlje reke i vodopade. Ovde takođe mogu pronaći mirne zelene pašnjake, idilične doline, mesta za porodične izlete.

Upravo to je i najveća vrednost Nacionalnog parka Berhtesgaden. Ovde živi više od 700 različitih vrsta leptira, a mogu se naći i razne divokoze, kozorozi, jeleni i suri orlovi, što je samo deo autohtonog živog sveta. Raznolikost je ovde velika, to je jedinstven mali svet u kom priroda može da se razvija sama od sebe.

Najružniji grad u Toskani, saznajte više.

Posetioci ovog nacionalnog parka mogu uživati u raznim aktivnostima. Tu se nalaze brojne staze za pešačenje, a postoje i ostali sadržaji za turiste koji vole adrenalin i avanturu. Ovde postoji više od 260 kilometara pešačkih ili strmih planinskih staza, kao i brojne padine i staze za skijanje. Sve to, posebno u kombinaciji sa ljupkim planinskim kolibama, stvara zaista savršeno mesto za odmor.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -