11.5 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Najpopularnije destinacije za 2022. godinu

Tripadvisor je najveća svetska onlajn platforma za putovanja. Osnovni cilj ovog servisa je da pomogne putnicima kako da organizuju svoja putovanja, od rezervacije do samog odlaska na put. Osim toga, oni ocenjuju i ugostiteljske objekte i destinacije

Tripadvisor je objavio koje su to najpopularnije destinacije za 2022. godinu u okviru takmičenja Traveler’s Choice 2022 Best of the Best. Ova lista se pravi na osnovu lokacija koje pokazale najveći porast u pretraživanju ili rezervacijama u odnosu na prethodnu godinu, što u praksi znači najviše pozitivnih preporuka i recenzija putnika na platformi Tripadvisor koje se odnose na smeštaj, restorane, aktivnosi i ostale sadržaje. Oni ocenjuju preko cele godine i dodeljuju nagrade u nekoliko kategorija.

Kategorija „trending destinations“ se odnosi na destinacije koje su trenutno popularne, o kojima ima najviše napisanih recenzija i utisaka. U okviru ove kategorije postoji  22 grada sa svih krajeva sveta. Na prvom mestu se nalazi Majorka, na drugom Kairo, dok se na trećem nalazi ostrvo Rodos.

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Interesantno ja navesti da se među najboljih 15 na listi nalaze i dva grada iz našeg regiona. Dubrovnik se nalazi na petom mestu, a Split na trinaestom mestu. Ova dva grada su opisana kao mesta sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom i prelepom arhitekturom. Osim toga i Dubrovnik i Split pružaju putnicima puno sadržaja za jedan kvalitetan odmor.

Lista od petnaest najpopulranijih destinacija izgleda ovako:

  1. Majorka, Španija
  2. Kairo, Egipat
  3. Rodos, Grčka
  4. Tulum, Meksiko
  5. Dubrovnik, Hrvatska
  6. Ibica, Španija
  7. Natal, Brazil
  8. Aruša, Tanzanija
  9. Goreme, Turska
  10. Santorini, Grčka
  11. Parati, Brazil
  12. Aruba
  13. Split, Hrvatska
  14. Plaja del Carmen, Meksiko
  15. Havaji, SAD

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -