6.1 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Decembar u Portorožu i Piranu

U Portorožu i Piranu 2. decembra biće upaljena praznična rasveta. Događaje će obogatiti božićni vašari, klizalište, dečije predstave, raznovrstan muzički program, a ceo mesec će biti obeležen i penušavim vinom

U petak, 2. decembra, u Portorožu i Piranu biće upaljena praznična rasveta, a u parku hotela Kempinski Palace Portorož, oživeće božićno-novogodišnji vašar. U 16.30 mališane u parku obradovaće lutkarska predstava “Zvezdica zaspanka in Miklavž”, uz koju će se i za najmlađe upaliti praznična rasveta. Pored kupovine originalnih poklona, posetioci sajma moći će da se osveže i tradicionalnom čorbom, zaslade fritulama i zagreju kuvanim vinom ili džinom i ukusnim čajem sa mehurićima. Sajam će prvo biti otvoren za vikende, od 2. do 4. od 9. do 11. i 16. do 18. decembra, a zatim svakog dana od 23. decembra do 2. januara. U parku će u decembru biti još četiri besplatne dečje predstave, a krajem meseca decu će posetiti i Deda Mraz.

Od 18. decembra do 6. januara biće izložene Jaslice u piranskim crkvama. Na Tartinijevom trgu će 17. decembra biti održan Sajam antikviteta, domaće radinosti i darova prirode, a od 27. decembra do 9. januara posetioci će moći da kupe male poklone za svoje najmilije na Tartinijevoj novogodišnjoj pijaci. Od 27. do 30. decembra u Mediadomu Pyrhani održaće se novogodišnje predstave za decu, a poslednjeg dana u godini Deda Mraz će posetiti decu na piranskom svetioniku.

Posebna novina ove godine biće Festival Grando Portorož – Portorose u nekadašnjem skladištu soli, gde će od 16. decembra do 1. januara u popodnevnim satima biti organizovano klizalište za rolere tzv. „Roller Skating Rink“, a program će obogatiti brojni sadržaji za sve uzraste, od pozorišnih predstava i koncerata do žurki sa DJ-evima.

Poslednjih dana u godini ne propustite gala novogodišnji koncert i novogodišnju pozorišnu predstavu sa Ladom Bizovičarom u Avditorijumu Portorož. U Piranu ćemo Novu godinu dočekati na Tartinijevom trgu uz bend Gedore i di-džeja, a u ponoć će nebo obasjati vatromet. Prvog dana nove godine najhrabriji će moći da se “osveže” tradicionalnim novogodišnjim skokom u more na portoroškoj plaži.

Foto: Sara Ros

Pored svetla i šarenih događaja, decembar će obeležiti i zlatni mehurići. Turističko društvo Portorož ove godine će proširiti prateći program Festivala penušavih vina na celu destinaciju. Odabrani lokalni restorani su pozvani da učestvuju, a tokom decembra će zajedno sa posebnim degustacionim menijima uz penušava vina zajedno kreirati Mesec penušavih vina. Posetioci će moći da se prepuste gurmanskim užicima uz birane mehuriće u restoranima Rizibizi, Marina Portorož, COB, Sophia, La bottega dei sapori, Na burji, Istrian bistro & Tapas bar, kao i u Cafe Central i Vinoteka Koželj. U restoranu sa Mišlenovom zvezdicom moći će da se biraju mali slani ili slatki zalogaji, kao i meni od četiri jela do doživljaja od osam sledova. Kao savršen uvod u Mesec penušavog vina, 1. decembra će predstaviti i Masterclass penušavih vina u restoranu Marina Portorož. Obuka će biti otvorena za profesionalce, kao i za širu javnost.

Festival penušavih vina, koji će po deveti put privući vrhunske vinare i proizvođače penušavaca se vraća u Portorož 26. decembra. U Kristalnoj dvorani hotela Kempinski Palace Portorož biće moguće degustirati najbolja penušava vina iz tridesetak podruma – savršena za glamurozni doček Nove godine. Svečani program održaće se u parku ispred hotela, gde će slovenački vitezovi vina zajedno sa vinskom kraljicom slovenačke Istre proglasiti najbolje penušavo vino 2022. godine, a muzički program obezbediće italijanska grupa Operapop. Program u parku biće besplatan, a ulaznice za Penin festival biće dostupne od 1. do 20. decembra. do rasprodaje na sajtu www.festivalpenin.si, kao i u TIC Portorož i TIC Piran

Foto: Jaka Ivančič

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -