6.1 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Alpe Cimbra, skijaški raj Italije

Alpe Cimbra – Folgaria, Lavarone, Luserna i Vigolana u Trentinu, Italija je jedna od najvećih alpskih oblasti u Evropi gde se priroda, istorija i tradicija spajaju u jedinstvenu turističku ponudu. Lako dostupna avionom i automobilom, Alpe Cimbra je destinacija udaljena samo sat i po od aerodroma u Veneciji i samo dvadeset minuta od izlaza Rovereto Nord sa autoputa

Alpe Cimbra

U zimskom periodu Alpe Cimbra postaje raj za ljubitelje sporta. Skijalište Alpe Cimbra – Folgaria Lavarone, ima 100 km alpskih ski staza za sve vrste skijaša, od početnika do nacionalnih skijaških reprezentacija. Zaista, Alpe Cimbra je planina na kojoj treniraju šampioni američkog skijaškog tima, a na kultnim stazama, Salizzona i Agonistica, održavaju se važna takmičenja kao što su Evropski kup i Alpe Cimbra FIS dečji kup. Alpe Cimbra je takođe savršeno skijalište za porodice, a deca će imati mogućnost da nauče skijanje zahvaljujući brojnim instruktorima skijanja. Pored toga, mališani će se družiti u vrtićima u podnožju padina i uživati u zabavi koju za njih organizuju porodični hoteli sa programima i animacijom Family Emotion.

Alpe Cimbra

Dva nordijska ski centra – Passo Coe i Millegrobbe nude 80 km uređenih staza. Ova dva ski centra su pravi, neotkriveni raj za ljubitelje nordijskog skijanja. Na širokim i prirodnim pejzažima, svi oni mogu da se upoznaju sa ovim sportom ili da uživaju u skijanju na stazama dugim 80 km. Štaviše, Alpe Cimbra je potpuno dostupan osobama sa invaliditetom koji zaista mogu da skijaju na našim stazama uz podršku obučenih instruktora skijanja. Alpe Cimbra nije samo skijanje, već kombinacija sporta i različitih iskustava: Fat-bike na snegu za ljubitelje biciklizma, hodanje na krpljama, ski planinarske staze na najvišim vrhovima, jahanje po snegu, penjanje na ledene vodopade i doživljaji koja otkrivaju skrivene tajne ove drevne zemlje. Kultura i tradicija su još uvek veoma živi u Alpe Cimbri, Luserni i mogu se pratiti unazad sve do drevnih korena kimbrijskog jezika i duge istorije ove teritorije.

Alpe Cimbra

Uživanje u hrani, ovde takođe igra važnu ulogu. Lokalni proizvodi se služe u okviru tradicionalnih jela u brojnim restoranima, kafićima, planinskim i alpskim kolibama. A posle dana sporta i raznih doživljaja, nema ništa bolje od opuštajućeg popodneva u sauni uz Aufguss ritual ili revitalizirajuće aktivnosti poput hodanja bosim nogama po snegu. Dobrodošli u Alpe Cimbra!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -