12.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Dekanter ocenjuje vina i u netradicionalnim pakovanjima

Na najpoznatijem vinskom ocenjivanju na svetu od sada moći da se takmiče i vina koja nisu pakovana samo u bocama, što je bila dosadašnja praksa. Ovaj veliki korak za DWWA ima za cilj da promoviše i slavi ne samo vinsku kulturu, već i ambalaže koje su ekološke i prihvatljivije za okolinu

Takmičenje Decanter World Wine Awards (DWWA) od ove godine prihvata i ocenjuje uzorke vina i u netradicionalnim pakovanjima. U obzir dolaze sve varijante, od tetra paka do limenki, alternativnije i lakše ambalaže od stakla.

Tradicionalne staklene boce i dalje dominiraju na tržištu ali postoji sve veća potreba za ekološki prihvatljivijim alternativama. Od sada će kvalitetna vina biti pakovana i u bag-in-box ambalaži, limenkama, papirnatim bocama, povratnim staklenim bocama i drugim takozvanim alternativnim formatima pakovanja. To sve odražava jedan poseban životni stil, navodi Decanter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Decanter (@decanter)

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Kako se tržište razvija, ovogodišnje izdanje DWWA daje proizvođačima priliku da vina u alternativnim pakovanjima prvi put degustiraju vodeći stručnjaci. Iako se staklo može u potpunosti reciklirati bez degradacije proizvoda, još uvek se koristi energija za recikliranje.

Nova ambalaža takođe ima potencijal koji vinari mogu dobro da iskoriste. To je idealan način da dopru do novih konzumenata, posebno do mlađe publike. Njima je potrebna jednostavnosti i praktičnost, sve što nova ambalaža i nudi.

Upravo zbog toga alternativna ambalaža dobija priliku da se u njoj nađu kvalitetna vina. Pakovanje je jednostavnije, ostavlja daleko manji ekološki otisak, a ne utiče na kvalitet proizvoda. Osim toga, kad koristite takva pakovanja, ne morate da otvoriti celu bocu da biste uživali u čaši dobrog vina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -