22.8 C
Belgrade
ponedeljak, april 15, 2024

Silba, oaza ljubavi, jedrenjaka i pešaka

Jadranska obala uvek ima šta da ponudi, i čime da se pohvali, pa je sa razlogom jedna od omiljenih u Evropi. Takav je slučaj i sa ovim malim ostrvom, čija lepota i mir nikog neostavljaju ravnodušnim

Silba je najsevernije dalmatinsko ostrvo, i zauzima površinu od jedva 15 kilometara kvadratnih. Ima samo jedno, istoimeno naselje koje se smestilo na najužem delu ostrva. Do njega se stiže brodom ili trajektom iz Zadra, Lošinja ili Pule. U najužim turističkim krugovima je poznato kao oaza ljubavi, pešaka, mira i tišine.

Na ostrvo se dolazi isključivo brodićem, i na njemu nema automobila. Na ostrvu gospodare pešaci pa je Silba idealno mesto za sve one koji traže miran odmor, daleko od buke, gužve i užurbane svakodnevice. Jedina prevozna sredstva su ribarske barke i čamci, zbog čega je Silba vrlo atraktivna destinacija i za jedrilice i manje jedrenjake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Croatia Instagram (@croatia_ig)

Ostrvo ima bogatu šumovitu unutrašnjost, prelepe plaže i čisto, plavo more. Obala je bogata šljunčanim i peščanim uvalama sa najlepšim plažama na Jadranu. Najveća i najpoznatija je Šotorišće na južnoj strani ostrva. Samo dno prekriveno peskom daje vodi divnu tirkiznu boju, a osim nje, Silba krije još puno takvih mesta koje možete svakodnevno otkrivati i na njima uživati.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Na ostrvu je priroda izuzetno čista, i nema ni industrije ni civilizacije da je pokvari. Zbog svega navedenog, idealna je destinacija za parove, jer kao što svi znamo, ljubav zahteva samoću. Silba je pre svega mesto na kome se duša najbolje odmara, i ukoliko vas put odvede na tu stranu sveta, obavezno ga posetite, ili bar stavite na listu želja za sledeću godinu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -