20.7 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Petrarkina Italija, putovanje na kom se zaista upozna Italija

Italija je poznata kao zemlja neverovatnih prirodnih lepota, pejzaža koji su ostali nepromenjeni kroz burnu istoriju koja je ostavila brojne tragove do današnjih dana. Od samog osnivanja je privlačila pažnju, nekad moćnih sila, danas radoznalih putnika koji se gotovo religizno vraćaju kako bi je iznova upoznali

Iako smo gotovo svi sigurni da sve znamo o ovoj lepoj i interesantnoj zemlji, postoji toliko toga još da se otkrije i upozna, da nam ne bi bila dovoljna ni dva života. Jedno od takvih putovanja na kome se otkriva prava duša Italijana je i Petrarkina Italija.

Petrarkina Italija, putovanje na kom se zaista upozna Italija3
Photo: Pixabay/Johanschersten

Svako ko je čuo za Italiju, čuo je i za Petrarku, čuvenog pesnika. Njegovo stvaralaštvo ostalo je da vekovima pripoveda o moćnoj i divnoj zemlji, ali i o nežnoj i delikatnoj duši Italijana. Sve što je stvarao je bilo uzvišeno, kao i zemlja u kojoj je živeo.

Upravo zbog toga, i zbog predivne prirode, istorije i Petrarkinih soneta, turistička agencija Turisttrade je i osmislila putovanje pod imenom Petrarkina Italija. U pitanju je potpuno autorsko i personalizovano putovanje kroz autentičnu Italiju. Na ovom putovanju se putnici zaljubljuju, ponovo obnavljaju romanse i sklapaju neraskidive veze prijateljstva.

Petrarkina Italija, putovanje na kom se zaista upozna Italija2
Photo: Pixabay/pcdazero

Otkrićete sela, mesta koja još uvek nije preplavio masovni turizam, u kojima nema onog tradicionalnog glamura. U njima se upoznaje prava duša naroda, gradovi sa divnom istorijom i meštanima koji jedva čekaju da pripovedaju o drevnim vremenima uz domaće specijalitete i poslastice. Dovoljno je reći da ćete, tokom ovih nekoliko dana puta, posetiti Padovu, Arkva Petrarku, Vićencu, Borgeto na reci Minćo, Malćesine na jezeru Garda, Trento, gradić Basano del Grapa, Asolo i Trst.

Pred Vama je putovanje koje daruje uspomene za ceo život.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -