11.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Pão com chouriço, svi ukusi Portugala u jednom zalogaju

Portugal je poznat po izuzetno jakoj i ukusnoj hrani, a takav je i ovaj ulični specijalitet koji se često može naći i kod kuće. Ukusan je, brzo se priprema, budući da sadrži malo namirnica koje su izuzetnog kvaliteta

Pão com chouriço, odnosno hleb sa čorizo kobasicom, je tipičan portugalski specijalitiet koji se može naći u barovima ili kafićima. Napravljen je od portugalske pikantne i začinjene svinjske kobasice Chouriço, varijante poznate chorizo kobasice. On je popularan, utešan i u njemu se mogu osetiti svi ukusi Portugala u jednom zalogaju.

Chorizo ​​je delikates, kobasica napravljena od svinjskog mesa i masti, začinjena paprikom, vinom i belim lukom. Nakon punjenja, kobasica se suši i lagano dimi. Od ovih kobasica se prave mnoga jela, a njihova univerzalnost i praktičnost dolazi do izražaja baš kod ovog specijaliteta. Chorizo se može takođe jesti bez prethodne pripreme ili kuvanja.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Testo za hleb se razvija tanko, skoro kao za picu, kako bi glavna zvezda jela bila upravo chorizo kobasica. Razvučeno testo se obično puni listićima kobasice i ide na pečenje, dok postoje varijante gde se komadi kobasice jednostavno slažu preko toplog domaćeg hleba.

Često se uz pão com chouriço služi i sir Queijo da Serra, ovčiji sir sa postojanim, prijatnim ukusom, blago pikantnim i slanim. Ovce koje se koriste za proizvodnju sira uzgajaju se isključivo na otvorenim prostorima na planinama.

Postoji i brazilska varijatna ovog specijaliteta, samo što se ta varijanta pravi od svih vrsta mesa, za razliku od portugalskog koji se pravi isključivo od svinjskog mesa. Takođe, braziski pão com chouriçoima dodatak i feferona ili ljutih paprika, kako bi bio još pikantniji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -