14.7 C
Belgrade
petak, februar 23, 2024

Maslina Resort, Hvar

Maslina Resort, član prestižne Relais & Chateaux afilijacije, luksuzno je mesto na ostrvu Hvar za bekstvo od svakodnevnice. Smešteno je u blizini Starog Grada, neobičnog i živopisnog naselja s više od 2.400 godina istorije

Maslina Resort, Hvar

Sagrađen u prekrasnom zalivu Maslinica, Maslina Resort predstavlja usamljeno skrovište sa 5 zvezdica okruženo bujnim maslinicima i terasastim vinogradima. Imanje se prostire na dva hektara bujne borove šume s pogledom na kristalno Jadransko more. Maslina Resort spaja klasične mediteranske stilove sa savremenim francuskim, poštujući prirodu koja je već prisutna kao temelj filozofije dizajna.

Maslina Resort, Hvar

U okruženju Maslina Resorta koriste se domaće i lokalne biljne vrste, a divlja mediteranska vegetacija buja zahvaljujući gustim alpskim borovima, zrelim maslinama i grmovima mirisnog bilja. Krajolik je povezan s bojama materijala, koji su potpuno prirodni i lokalnog porekla.

Maslina Resort, Hvar

Nenametljiva arhitektura lebdi krajolikom poput raštrkanih paviljona, ukrašenih prozračnom drvenom fasadom koja se stapa s ostrvskim okolišem. Integrisani dizajn enterijera inspirisan je sa četiri elementa prirode, koji su pomogli da se izgradi paleta vođena plavim Jadranskim morem, slanim letnjim povetarcem, biserno belim stenama i gustom zelenom šumom.

Maslina Resort, Hvar

Lokalni brački kamen, egzotično drvo Iroko, brušeni mesing i terakota, usklađeni su s prirodnom šemom boja, dok enterijeri izrađeni po narudžbini i pažljivo birani vintage komadi upotpunjuju prostor.

Maslina Resort, Hvar

Restoran Maslina, koji je preporučio Michelin, prihvata mediteransku ishranu koja je pod zaštitom UNESCO-a i poštuje lokalne namirnice i sezonske karakteristike, s mnogim sastojcima ubranim iz organskog vrta Resorta površine 7.000 m2. Velnes je najbolje prikazan u njegovom Pharomatiq Spa, s ponudom inspirisanom filozofijom „od vrta do kože“ koja koristi domaće, organsko bilje i eterična ulja. Maslina Resort takođe nudi gostima šik letnji bar na plaži, dečju igraonicu, biblioteku, bazene s pogledom na more i plažu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -