16.1 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Airplane mode odlazi u zaborav

Evropska komisija je saopštila da će uskoro biti moguće korišćenje telefona u avionima u toku letova. To je iznenadilo i avio kompanije, telekomunikacione operatere i putnike širom sveta, jer će avioni od sada moći da obezbede 5G tehnologiju tokom letenja

Ova odluka će obradovati mnoge putnike, jer to znači da neće biti više gašenja telefona u avionima, Airplane mode odlazi u zaborav. Putnici bi tako mogli da koriste telefone tokom letova bez ikakvih ograničenja, što se odnosi i na razgovore i na upotrebu interneta.

Airplane mode podrazumeva isključivanje svake vrste komunikacije i kontakta sa mrežom. Ova opcija je obavezna kod svakog telefona, jer je nekadašnja tehnologija mogla da ometa „pravilno funkcionisanje aviona“ i da dovede do nesreća ili kvarova.

Vila Rotonda – remek delo Andrea Paladia, saznajte više.

Ova opcija bi mogla da bude uklonjena zahvaljujući napretku tehnologije, odnosno pojavljivanju 5G tehnologije. Ovu odluku je saopštio Tjeri Breton, evropski komesar za unutrašnje tržište. Ostaje da se vidi kada će ta odluka biti sprovedena u delo, pošto se još uvek dodatno ispituje i testira 5G mreža. Pored toga, ona će morati da bude potpuno stabilna i dostupna širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -