20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Španija je najveći ekoturistički koridor u Evropi

Iako su za sada samo četiri regiona odlučila da se transformišu u ekoturističke centre, takva odluka se razmatra i u ostalim delovima Španije koja bi mogla postati vodeći centar “zelene Evrope”

Četiri španska regiona koji čine brend „Green Spain“, Asturija, Galicija, Kantabrija i Baskija, odlučili su da predstave zajednički projekat koji će im omogućiti da Španija postane najveći ekoturistički koridor u Evropi. Osnovni cilj je formiranje zdrave osnove za pružanje održivih turističkih iskustava unutar zaštićenog prirodnog prostora na njihovom području.

Projekat predstavlja investiciju koja bi trebalo da napravi mrežu saradnje između svih uključenih strana. Za početak su organizovane neke od akcija koje će se ove godine sprovesti kako bi se reaktivirao međunarodni turizam u četiri zajednice. U pitanju su putovanja novinara, blogera i turoperatora i pokretanje digitalnih kampanja. Osim toga, organizovano je i posećivanje specijalizovanih sajmova i objavljivanje novog vodiča Velika ruta zelene Španije.

Vila Rotonda – remek delo Andrea Paladia, saznajte više.

Među tematskim predlozima u kojima je izrađen operativni program Zelene Španije za ovu godinu posebno mesto imaju prirodni, pešački i cikloturizam, jer to može na najbolji način predstaviti zemlju. Pored turističkih sadržaja, Španija će u okviru ovog programa predstaviti sve najbolje iz svoje zemlje, računajući i gastronomsku ponudu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -