21 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Tri dana zabave za celu porodicu na Beogradskom Manifestu, Kalemegdan 19-21. maj

Veliki porodični festival Beogradski Manifest, koji će biti održan od 19. do 21. maja na Kalemegdanu, će biti mesto susreta svih generacija. U petak od 15 do 21, a u subotu i nedelju od 11 do 21 čas, posetioce očekuje bogat program i raznovrstan sadržaj u kome će, tokom tri dana, moći da uživaju sa svojom porodicom i prijateljima. Ulaz za sve posetioce je besplatan

Šest tematskih celina festivala će se prostirati duž šetačkih staza u najstarijem delu parka Kalemegdan u čijem središtu je fontana “Ribar”, a u koji se ulazi iz Knez Mihailove ulice, obuhvatajuči i šetalište sa koga se pruža najlepši pogled na Novi Beograd.

Na devetom Festivalu manifestacija, destinacija i degustacija će svoju turističku ponudu predstaviti više od 30 opština iz Srbije i gosti iz regiona, a posetioci će moći da degustiraju i kupe domaće proizvode iz svih krajeva Srbije. Na centralnoj bini će se svaka opština predstaviti i kulturno-umetničkim programom.

Dečja zona “Mašta može svašta” će kao i svake godine ponuditi puno interaktivnih sadržaja. Pozorišne trupe Meri Popins i Hajde obraduj dan će izvoditi predstave “Krcko Oraščić”, “Šumska bajka” i druge. Dečji hor Vrapčići će mališane razveseliti najlepšim dečjim pesmama, a klovnovi, žongleri, štulaši i kostimirani junaci će ih odvesti u svet bajki. Mađioničarski šou Nikola Stanimirović, plesne tačke Beogradskog igračkog centra, gimnastičarske akrobacije samo su još neki od programa koji će ovaj vikend učiniti nezaboravnim.

U dečjoj zoni Udruženje “Autizam Srbija” će zajedno sa decom, kojima ovo udruženje pomaže, izložiti njhove radove, a s ciljem podizanja svesti javnosti o osobama sa autizmom.

Next Generation Agency će organizovati otvoreni studio za svu decu i tinejdžere koji su zainteresovani da se oprobaju u ulozi modela, a profesionalne fotografije će dobiti na poklon.

U nedelju će duž šetališta biti izloženo oko 30 automobila oldtajmera, što će biti sjajna prilika za sve posetioce da se slikaju pored prelepih modela raritetnih automobila.

U okviru „Manifest bazara“ biće predstavljeni brojni izlagači, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine – mala umetnička dela vrednih ruku srpskih domaćica, a u ponudi će biti i ukusni ručno pravljeni domaći proizvodi.

Pored degustacija na štandovima vrednih domaćina, posetioci će u „Relax“ zoni moći da se opuste i sa svojom porodicom i prijateljima uživaju u muzici, ukusnim burgerima i domaćim kobasicama, ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

Imajući u vidu da manifestaciju poseti veliki broj ljudi posebna pažnja biće posvećena odlaganju iskorišćene ambalaže, a sve u cilju zaštite životne sredine, smanjenja plastičnog otpada i podizanja svesti o značaju reciklaže. Uz podršku kompanije Ball Packaging i u saradnji sa projektom „Svaka limenka se računa“ na licu mesta biće prisutni promoteri sa rančevima za odlaganje iskorišćenih limenki za piće, a biće postavljeno i više kutija za odlaganje ambalaže. Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma moći će da se koriste tokom trajanja manifestacije. Aluminijumska ambalaža može da se reciklira 100%, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima, a ovom saradnjom želimo da damo primer odgovornog odnosa prema planeti i da podstaknemo posetioce Beogradskog Manifesta na reciklažu.

Značaj festivala za razvoj manifestacionog turizma godinama prepoznaju i institucije, tako da se i ove godine festival organizuje uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Turističke organizacije Srbije, JP “Beogradska tvrđava” i Gradske opštine Stari Grad, kao domaćina devetog Beogradskog Manifesta.

Više informacija na:

https://sr-rs.facebook.com/BeogradskiManifest/

https://www.instagram.com/beogradski_manifest/?hl=sr

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -