8.2 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Plaža u regionu među najlepšim svetskim plažama

Internet stranica The World’s 50 Best Beaches je napravila listu najboljih plaža na svetu. Oni su prikupili glasove više od 750 najpriznatijih i najiskusnijih svetskih uticajnih osoba, novinara i stručnjaka, kao i njihovih Beach Ambasadora, kako bi najpeciznije i najnepristrasnije imali detaljnu listu 

The World’s 50 Best Beaches je ove godine napravio listu najlepših plaža, za koju kaže da je bez ikakve sumnje najpreciznija i najdetaljnije sastavljena lista. Jedna plaža u našem regionu se našla među najlepšim svetskim plažama.

Konavoska plaža Pasjača se našla na listi najlepših na svetu. Ova plaža je zauzela odlično 39. mesto na listi. Smeštena je u podnožju hridi i predstavlja pravo čudo prirode. Nakon probijanja tunela 1955. godine, preostalo kamenje je ostavljeno je na obali. Vrednim radom more je kamenje pretvorilo u pesak, pa je nastala i mala plaža.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Croatia (@visit.croatia)

Pasjača je pravi izbora za ljubitelje mirnog odmora, na njoj nema barova, vodenih sportova ni puno turista. Njena lepota je upravo u čistoj prirodi, zvucima talasa i plavom smaragdnom moru. Na Pasjači se odmara onako kako to priroda zapoveda.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Na listi se nalaze plaže širom sveta, od Evrope do Azije. Na prvom mestu se nalazi Lucky Bay iz Australije. Ova plaža ima ima neverovatno belu boju peska, koja u kombinaciji sa tirkiznim morem i kengurima koji trče okolo po njoj ostavlja svakog bez daha. Više o najlepšim plažama sveta pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -