6.1 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Slovenačka Istra, i posao i odmor

Kako poslednjih godina korporativni turizam izaziva sve više pažnje turističkih organizacija, destinacija i hotelskih grupa, TU magazin je prepoznao važnost ovog segmenta i tokom prošle godine ostvario saradnju sa brojnim kompanijama koje predstavljaju lidere na tržištu. Kao krunu dosadašnjeg rada na ovom polju, prošlog meseca je u saradnji sa Slovenačkom turističkom organizacijom i brendom Love Istria koji čine turističke zajednice Portorož-Piran, Izola, Koper i Ankaran, organizovan fam trip u Slovenačku Istru. Na putovanje sa nama su krenuli predstavnici kompanija HTEC Group, Playstudio Europe, TeleGroup, Yandex TX Services, Karanović & Partners, Terra Balka, TX Services i Galenika

Korporativni turizam podrazumeva organizaciju seminara, tim bildinga, konferencija i kongresa. Samo osmišljavanje i organizacija takvih događaja je dosta zahtevan proces, jer treba uzeti u obzir veliki broj relevantnih činilaca kako bi sve bilo izvedeno na najefikasniji način. Takvim klijentima je neophodan prostor za rad, sastanke, ali takođe i prostor za odmor sa odgovarajućim sadržajima u blizini. Međutim, hoteli koje smo posetili u saradnji sa brendom Love Istria imali su sve nephodno za takvu vrstu posla i odmora.

Prva destinacija je bio Portorož gde smo posetili Kempinski Palace Hotel, pravi biser ovog dela slovenačke obale. „Beč na moru“ kako ga još zovu nudi jedinstven spoj luksuza i opuštanja, zajedno sa prostorom za rad i sastanke. Njegov restoran Fleur de Sel odlična je prilika da se uz vrhunska vina i gastronomske specijalitete završi radni sastanak ili dan.

Drugog dana smo posetili Piran i u laganoj šetnji otkrili šta sve postoji od sadržaja u ovom predivnom gradiću i okolini. Bili smo smešteni u hotelu Slovenija, koji pripada LifeClass hotelima, inače središtu spa i velnesa Portoroža. Ručak je bio organizovan na veoma interesantnom mestu, Na Burji, u slovenačkom Zaleđu. Put nas je kasnije odveo do Izole, gde smo saznali dosta o istoriji ovog šarmantnog mesta. Večera je bila organozovana u restoranu Istrian bistro & Tapas bar u kome smo uz ukusne zalogaje diskutovali o fotogeničnosti gradića koje smo videli.

Obilazak slovenačke Istre smo trećeg dana nastavili u Kopru. Nakon šetnje i ručka u prelepom restoranu Capra, obišli smo sve sadržaje koje nudi hotel Grand Koper. Ponovo smo, na kratko, napustili obalu kako bismo posetili magične gradiće u Zaleđu. Posetili smo mesta Padnu i Sveti Petar, nakon čega smo krenuli ka hotelu Bernardin, gde nas je uz prijatnu dobrodošlicu predstavnika hotela, čekala i večera u restoranu Sunset.

Poslednjeg dana smo nakon doručka obišli sve što hotel Bernardin može da ponudi korporativnim klijentima. Zadovoljni onim što smo videli i doživeli, krenuli smo nazad, razgovarajući o tome kako Slovenija uvek ume da iznenadi i ponudi nešto novo, ali i kako su Slovenci neverovatno srdačni i dobri domaćini.

I na kraju da se ne bi sve završilo na ovome, već imamo u planu još nekoliko fam tripova namenjenih isključivo predstavnicima korporacija kojima je u opisu posla odlučivanje o organizaciji kako službenih putovanja, konferencija, off-site sastanaka, tako i tim bildinga za svoje zaposlene.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -