21 C
Belgrade
sreda, jul 24, 2024

Prva pica sa insektima

Insekti se u pojedinim zemljama tradicionalno jedu, a takva praksa je izgleda počela i u Evropi. U jednoj zemlji u našem regionu je napravljena pica sa insektima, prvi specijalitet takve vrste u Evropi. Verovali li ne, prvu picu sa insektima su napravili baš Italijani

Italija, zemlja koja je izmislila picu, najpoznatije jelo na svetu, otišla je korak dalje. Prva pica sa insektima je napravljena baš u Trstu. Alessandro Pribaz i Umberto Barucca su vlasnici pizzerije Mangiafuoco, i njihov novi specijalitet je prva italijanska pica sa insektima.

Pizza Grillo Sparlante, što u slobodnijem prevodu znači Cvrči cvrčak, pravi se sa mocarelom, cvetovima tikvica i sušenim cvrčcima. Cena ove pice je 15 evra, i pored insekata se pravi od tradicionalnog recepta za testo. Cvrčke za picu specijalno dopremaju s jedne male farme u Nemačkoj.

Inače, najskuplja pica na svetu, bar za sada, košta više od 10.000 evra. Italijanski kuvar Renato Viola je već nekoliko godina na samom vrhu kada su u pitanju gastronomske inovacije. Negova nova specijalna pica se zove “Louis XIII”, i za sada još uvek nije javnost dovoljno upoznata sa tim specijalitetom. Razlog je sigurno visoka cena ovog specijaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -