25.3 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Pećina poezije, najlepši prirodni bazen na Jadranu

Prema legendi, na ovom magičnom mestu koje se nalazi na vrhu italijanske čizme se nekada davno kupala prelepa princeza. Njoj su brojni pesnici posvećivali svoje stihove, po čemu je taj prirodni bazen i dobio svoje ime

Grotta della Poesia, odnosno Pećina poezije, je verovatno najlepši prirodni bazen na Jadranu. Bazen jajastog oblika ima širinu oko 30 metara, nalazi se u Italiji između gradova Leće i Otranto, u selu Roka Vekija.

Pećina poezije je prirodna stenovita uvala sa predivnim azurno-tirkiznim morem i impresivnim stenama koje okružuju vodu. Mnogi posetioci dolaze ovde kako bi uživali u plivanju, skakanju u more sa okolnih stena ili jednostavnom opuštanju na obali.

Najlepši prirodni bazen na Jadranu je ispunjen morskom vodom, imajući u vidu da je kanalima spojen sa morem. Na njemu se redovno okupljaju ne samo meštani, koji dolaze da se osveže u moru, već i turisti iz okolnih mesta, kako bi uživali u neverovatnoj lepoti ovog prirodnog fenomena.

Osim što je omiljeno mesto za rekreaciju i kupanje, Grotta della Poesia ima i arheološki značaj. U blizini se nalaze ostaci drevnog grada Roca, koji datira još iz bronzanog doba. Ovaj arheološki lokalitet nudi uvid u drevnu istoriju regije.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Naziv Grotta della Poesia dolazi iz legende koja kaže da su lokalni pesnici koristili ovu pećinu kao inspiraciju za svoje pesme, zbog njenog impresivnog izgleda i romantične atmosfere.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -