24 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

I most i ulica sa adresama i poštanskim brojevima

Erfurt je glavni grad nemačke savezne države Tiringije. Nalazi se na reci Geri, i poznat je po svojoj bogatoj istoriji koja seže još u rimsko doba. Erfurt je poznat još i po univerzitetu, koji je osnovan 1392. godine i jedan je od najstarijih univerziteta u Nemačkoj. U ovom malom gradu nalazi se jedna sasvim posebna i romantična građevina koja nije toliko interesantna i retka u ovoj zemlji, ali jeste u ostalim, pa je turisti prosto obožavaju

U Erfurtu postoji nekoliko mostova, ali jedan od najpoznatijih je Trgovački most (Krämerbrücke). Ovaj most je jedinstven jer je naseljen, sa obe strane mosta nalaze se kuće i prodavnice, a na samom mostu nalazi se i crkva. Trgovački most je jedan od najstarijih sačuvanih naseljenih mostova u Evropi i jedan je od najpoznatijih simbola grada Erfurta.

U početku je bio izgrađen od drveta, da bi kasnije u 1325. godine drvo bilo zamenjeno kamenom. Na njegovoj dužini od 120 metara izvorno su postojale 62 uske zgrade, kasnijom urbanizacijom ostalo je samo njih 32. Most je imao dve crkve, po jednu na svakoj strani, da bi danas ostala samo jedna koja je još uvek otvorena za javnost.

Trgovački most je oivičen galerijama, kafićima i buticima koji nude tradicionalne rukotvorine. Tu možete naći ručno oslikanu keramiku, ručno pravljeno stakleno posuđe, nakit, rezbarije u drvu, antikvitete i ukusne tradicionalne gastronomske specijalitete.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Grad je takođe poznat po svojoj dobro očuvanoj srednjovekovnoj arhitekturi, uključujući Katedralu Erfurt i staru sinagogu koja je jedna od najstarijih sinagoga u Evropi. Prema rečima predstavnika Turističke organizacije grada, Erfurt godišnje poseti skoro 10.000 stranih turista. Najviše njih dolazi iz Sjedinjenih Država, Holandije, Švajcarske i Austrije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -