17.3 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Najjeftiniji siti brejk u Evropi

Kako se leto približava kraju, putnici već razmišljaju o tome gde da otputuju pre nego što zima pokaže svoje zube. Septembar i oktobar su idealni za takva putovanja, takozvani siti brejk, a destinacija ima na pretek. Ono što njih brine je kako da nakon letnjeg odmora ne opterete svoj budžet, pa traže povoljne destinacije gde je i u tim mesecima toplo. Jedna od takvih destinacija je i Granada u Španiji. Putnicima je poznat ovaj grad, posebno po brojnim sadržajima, besplatnim muzejima, jeftinom gradskom prevozu i izuzetno povoljnim cenama piva

Granada je najjeftinija siti brejk destinacija u Evropi. Nalazi se na jugu Španije, i predstavlja jedan od zaista najpristupačnijih gradova za putnike. Na osnovu istraživanja koje je sprovela stranica Omio, Granada se našla na vrhu liste putnika sa ograničenim budžetom.

Cena je značajan faktor za većinu potencijalnih turista. Stranica Omio je rangirala stotinu najpopularnijih odredišta za putovanja u Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Holandiji, Austriji, Švajcarskoj i Španiji.

Gradovi su rangirani na osnovu broja besplatnih atrakcija, pristupačnosti lokalnog prevoza i cena hrane i pića. Granada ima dosta besplatnih aktivnosti, tačnije 112. To uključuje i 10 besplatnih muzeja. Obilazak grada košta u proseku 6 evra, a pivo u većini barova nije skuplje od 2 evra, navodi Euronews.

Osim toga, Granada ima 1011 besplatnih Wi-Fi tačaka i 143 javne fontane. Redovna autobuska karta je jedna od najjeftinijih u Evropi i iznosi samo 1.40 evra.

I istorija i dobra hrana

Tvrđava Alhambra je glavna atrakcija Granade. Spektakularna tvrđava je izvorno izgrađena kao zidana citadela, a zatim je postala luksuzna rezidencija Nasridskih emira. Alhambra je čuvena po svojoj prelepoj arhitekturi, ukrasima od keramike i mozaika, fontanama i vrtovima. Poseta Alhambri predstavlja priliku da se istraži bogata istorija i kulturno nasleđe ovog područja.

Još jedna od najvažnijih istorijskih atrakcija Granade je takođe i katedrala, impozantna građevina gotičke, renesansne i barokne arhitekture čija je izgradnja trajala više od 180 godina.

Granada je poznata i po svojoj vezi sa flamenkom, strastvenim i emotivnim plesom i muzikom koja ima korene u andaluzijskoj kulturi. U mnogim barovima i restoranima u Granadi možete videti autentične nastupe igrača flamenka.

Treba napomenuti da je u gradu izuzetno snažna i kultura tapasa, malih zalogaja od najukusnijih lokalnih specijaliteta. Granada je jedno od mesta u Španiji gde ćete često dobiti besplatan tapas uz svako naručeno piće. Ova tradicija dodaje poseban šarm i iskustvo uživanja u lokalnoj gastronomiji.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Granada je nedavno povezana sa većim gradovima u Španiji novim brzim vozom. Putnici mogu krenuti iz Madrida i stići u ovaj andaluzijski grad za tri sata ili za četiri sata iz Sevilje. Predlažemo da već za sledeće putovanje uzmete ovaj gradić u razmatranje, jer nudi najviše za najmanje novca.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -