18.5 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Terme Sveti Martin, najlepša jesen u Međimurju

Međimurje je čarobno mesto u svako godišnje doba, ali jesen mu posebno dobro stoji. U to doba godine priroda se preobražava u prekrasnu paletu boja, a vazduh je ispunjen mirisima jesenjih plodova. Terme Sveti Martin, smestile su se usred ove prelepe županije, te su idealna destinacija za sve one koji žele da osete čaroliju bajkovitih krajolika severne Hrvatske

Razgovor sa prirodom

Jesen je vreme kada se priroda priprema za zimski san. Krošnje drveća menjaju boju iz zelenog u žutu, crvenu i narandžastu, šumske staze su posute lišćem, a vazduh je ispunjen njihovim šuškanjem. Međimurje vas mami da izađete iz ustaljenih aktivnosti. Možete se prošetati šumom, otići na biciklističku turu ili u Termama Sveti Martin uživati u blagodetima jedne od najlekovitijih termalnih voda u Evropi, čija temperatura na samom izvoru iznosi čak 38° C.

Najbolji velnes u Hrvatskoj

Terme Sveti Martin pre svega čini kompleks zatvorenih i otvorenih bazena sa termalnom vodom – The Temple of Life, izgrađen u skladu sa pravilima antropozofije Dr. Rudofla Štajnera, koja prati talasaste linije brežuljkastog krajolika Međimurja. Pored toga tu je letnji Aquapark MartiLandia i Wellness centar u kojem vas, bilo da izaberete neku od 20 različitih masaža (antistres, limfna drenaža sa aromaterpijom, masaža vulkanskim kamenjem, ritmička, kineska, vedaroma masaža…) ili odlazak u Svet sauna, čeka autentični doživljaj. Svet Sauna vam nudi putovanje na planetu olakšanja i osveženja. U finskim saunama, toplota ponire duboko u mišiće, a parne saune čiste telo od toksina i kožu čine mekom i sjajnom. Međutim, ono što Terme Sveti Martin čini zaista posebnim je mogućnost da najmlađi članovi porodice probaju posebno kreirane dečje masaže i tretmane, uz jedinstveni „Family Wellness termin“ kada cela porodica može da iskusi blagodeti saune. Zato nije iznenađenje da je baš ovaj hotel prošle godine proglašen za najbolji velnes hotel u Hrvatskoj.

Gastronomski specijaliteti

Jesen je u Međimurju i vreme za ukusne gastronomske užitke. U to vreme godine se uz sveže povrće, beru jabuke, kruške, grožđe i drugo voće, koje kreativni šefovi kuhinje pretvaraju u prava umetnička dela. U Međimurju se tada pripremaju i tradicionalna jesenja jela, kao što su štrukli, čobanac i žganci. Čari ove lokalne gastronomije svakako će vas oduševiti jer je svaki obrok prilika za istraživanje novih ukusa i okrepljenje svežim namirnicama, posebno kada znate da su one stigle iz vrtova i voćnjaka lokalnih dobavljača. Domaća jaja i sokovi, slatki kutak sa namazima koji samo što su izašli iz kuhinje, hleb od batata ili banane, domaća granola i jogurt – imaćete sve što vam je potrebno za početak novog dana.

Kad kažeš leto…Terme Sveti Martin

Aktivnosti u prirodi

Terme Sveti Martin su jedinstvena destinacija i za sport i aktivni odmor. Ljubitelji bicikliranja će biti oduševljeni vožnjom do čuvenog Mlina na Muri koji „vraća“ posetioce u davnu 1902. godinu kada se prvi put samlelo brašno na ovom plutajućem čuvaru tradicije. Takođe, nikako ne treba propustiti Mađerkin Breg, najlepše brdo Međimurja. Sa ovog vidikovca se pruža zaista veličanstven pogled na terase vinograda i oranice Austrije, Slovenije, Mađarske i Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -