20.2 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Najlepši gradovi na svetu

Internet portal World of statistics je sproveo istraživanje kako bi otkrio koje gradove putnici biraju, i koji su im najlepši. Iako je teško izabrati najlepši, jer je lepota ipak u oku posmatrača, na osnovu dobijenih podataka zaključeno je da se prva dva na listi najlepših nalaze u Italiji  

Ako želite da provedete svoj odmor u nekom savršenom i lepom gradu, kao sa razglednice, stiže pomoć od strane World of statistics potrala. Oni su na osnovu istraživanja napravili listu koja treba da da odgovor koji su to najlepši gradovi na svetu.

Teško je odlučiti se, i napraviti rang listu, jer je sve to donekle stvar ukusa. Neki ljudi više vole istorijske gradove, a drugi one moderne i užurbane. Neki putnici traže one u alpskom okruženju, a drugi bi se radije uputili na morsku obalu. Dakle, sve je subjektivno, ali ipak postoje i neka objektivna merila univerzalne lepote.

Najlepši grad na svetu je Venecija, koja ima 83.3% od mogućih 100% bodova. Na drugom mestu se nalazi Rim sa 82% i Barselona sa 81.9%. Na četvrtom mestu je se nalazi Prag, a na petom mestu Njujork.

Ovo je samo jedno u nizu od istraživanja koje je sprovedeno uglavnom na društvenim mrežama, i ima ih zaista puno. Na osnovu sličnog istraživanja, poznati britanski magazin Time Out je napravio listu najlepših mesta na svetu.

Među najboljih 30, najbolje je prošao jedan grad iz našeg okruženja, iz Crne Gore. Na prvom mestu na listi se našao Kotor, kao najlepši grad na svetu, jedinstven po svojoj istoriji, lepoti i neverovatnom prirodnom okruženju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -