22.6 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Kotor najlepši grad na svetu

Izabrati najlepši grad ili destinaciju na svetu nije lak zadatak. Postoji zaista puno mesta koja su vredna pažnje, bilo da se radi o prirodnim atrakcijama ili drevnim gradovima. Na osnovu glasova svojih putopisaca, poznati magazin je pokušao da napravi listu najlepših mesta na svetu, a u obzir su uzete destinacije sa svih kontinenata

Poznati britanski magazin Time Out je napravio listu najlepših mesta na svetu. Među najboljih 30, najbolje je prošao jedan grad iz našeg okruženja, iz Crne Gore. Na prvom mestu na listi se našao Kotor, kao najlepši grad na svetu, jedinstven po svojoj istoriji, lepoti i neverovatnom prirodnom okruženju.

Za Kotor Time Out kaže da je stisnut između vode i stena, u posebnoj formi trougla. Srednjovekovni stari grad Kotor, sa svojom tvrđavom koja prkosi gravitaciji koja se cik-cak uzdiže uz strme litice iznad mora, ima poseban šarm i romatičnost koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Od ostalih destinacija, među deset najlepših se nalaze Island, Er Hebi iz Maroka, Mon Sen Mišel iz Francuske, Šeik Zajed džamija iz Abu Dabija i Ela iz Šri Lanke. Tu se nalaze još i Hajlends iz Škotske, Zhangye Nacionalni park iz Kine i Storms River iz Južne Afrike.

Više o ostalim destinacijama možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -