12.9 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

La Plagne, raj za raznovrsne zimske užitke

Nemamo kombinaciju za loto, ali imamo onu za zabavu! Dan skijanja u La Plagne je putovanje kroz svo bogatstvo alpskih pejzaža, od 1250 m do 3080 m: od šume do visokih padina, na jednom od najvećih skijaških područja na svetu. Kako bi još više proširio ovaj poligon za zabavu, La Plagne takođe deli skijaško područje Paradiski® sa Les Arcs i Peisey-Vallandry, treće po veličini skijaško područje u Francuskoj sa 425 km skijaških staza koje su u potpunosti povezane mrežom brzih žičara

U “slow life” modusu takođe znamo usporiti tempo i napuniti baterije na našim tajnim i očuvanim mestima, u ski-sofrološkoj varijanti, na krpljama ili sa huski-psima na zapregu… Krštenje kao pilot boba ili penjanje po ledu na vrh ledenjaka (jedinstvene aktivnosti u Francuskoj!), možete naći samo u La Plagne, i nigde drugde. Novo za 2024! Olimpijska staza za bob u La Plagne postaje prva bob staza na svetu koja široj javnosti nudi dan pilotiranja bobom. Jedinstveno i 100% sigurno iskustvo, ovaj trening pruža učesnicima senzaciju i otkrivanje ledenih osećaja Formule 1 na ledu.

La Plagne, raj za raznovrsne zimske užitke (2)
Photo: ©LOUISGARNIER

Poput sazvežđa, La Plagne je veliko skijalište, koje okuplja 11 sela, a sva su međusobno povezana mrežom žičara. Bilo da tražite seosku atmosferu ili živahno skijalište, postoji smeštaj za sve ukuse. Smeštaj se kreće od tradicionalnih savojskih hotela i planinskih kuća i brvnara do velike ponude rezidencija za odmor i apartmana. To znači da postoji doslovno za svakoga ponešto.

​Skijalište se prostire na visokoj, ravnoj visoravni sa strmim stranama, koja se spaja s visokom planinom – Bellecote 3417m. Ovaj neobičan oblik nekim skijašima jako dobro stoji. Nadmorska visina i položaj La Plagne doprinose izvrsnim snežnim uslovima za skijanje i snowboarding. Viša nadmorska visina osigurava niže temperature, što pomaže u održavanju kvaliteta i dugovečnosti snežnog pokrivača. Na pistama skijaši mogu uživati u zapanjujućem panoramskom pogledu na okolni alpski pejzaž.

La Plagne, raj za raznovrsne zimske užitke (2)
Photo: ©JOURBLANCSTUDIO

Stručnjaci kažu da, kada birate kvalitetno skijalište, treba da obratite pažnju na ovih pet stvari: lokacija i pristup rizortu, obim ski regije, mogućnosti koje pruža (hrana, internet, bankomat, lokali), smeštaj (komfor, uređenost, higijena, udaljenost od staza) i, naposletku, sve ono „ostalo“, što čini da se na zimovanju osećate „kao kod kuće“.

To „ostalo“ je uglavnom vezano za osećaj koji se budi u nama kada se nađemo na mestu sa kojeg nosimo lepe uspomene, ili gde, već pri prvom susretu, znamo da ćemo doživeti nezaboravne avanture.

La Plagne, raj za raznovrsne zimske užitke (2)
Photo: ©LOUISGARNIER

Ovde u La Plagne, mnogi će pronaći nezaboravna iskustva. La Plagne zauzima polovinu skijaškog područja Paradiski. Većina staza u La Plagne ocenjene su kao staze za početnike, a mnoge su dugačke s blagim nagibima, a smeštaj zadovoljava sve želje.

Od jedanaest pojedinačnih sela, sedam se nalazi na visokoj nadmorskoj visini. Nekoliko sela kao Belle Plagne, Plagne Bellecote ili Plagne Center su odlična za porodice s decom i osrednje skijaše. Delomično je to zato što je veliki dio namenski izgrađenog smeštaja ski-in, ski-out. Delomično je to zbog ravnog terena – savršenog za usavršavanje dece mlađe od 10 godina i njihovih roditelja.

La Plagne, raj za raznovrsne zimske užitke (5)
Photo: ©LOUISGARNIER

Za veoma iskusne skijaše i stručnjake za ekstremno skijanje, La Plagne nudi neke od najtežih off-piste terena u Alpama. Većina je na severnom i južnom delu Bellecotea (3417m) i MORA se skijati s vodičem.

Ukratko, La Plagne privlači veliki broj skijaša iz celog sveta svake zime zahvaljujući svom ogromnom skijalištu, obimnoj ponudi smeštaja, fantastičnim restoranima, barovima i dodatnim aktivnostima. Takođe, ogromno područje Paradiski pružiće vam obilje mogućnosti za istraživanje. Rezervišite svoj sledeći odmor s putničkom agencijom 100% La Plagne:www.laplagneresort.com.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -