17.2 C
Belgrade
utorak, april 30, 2024

Tamo gde se susreću harmonija, hedonizam i isceljenje

Laško je od Beograda udaljeno nepunih 500 kilometara, tako da je idealna destinacija i za produženi vikend, a ko ga jednom poseti – uvek mu se iznova vraća

Dok leti, uglavnom, planiramo more i neke tropske destinacije za odmor, jesen i zima su pravo vreme da se prepustimo čarima planina i oazama Centralne ili Severne Evrope. Skijaši, recimo, već dobro znaju svoje ustaljene rute, a oni koji su malo pasivniji – imaju priliku da uživaju u prelepim SPA i termalnim kompleksima, uz šetnje na svežem vazduhu.

Tamo gde se susreću harmonija, hedonizam i isceljenje

Dobra vest i za prve i za druge turiste, ali i za sve one koji kombinuju aktivan i pasivan odmor, jeste da ćete svoju oazu pronaći u Sloveniji, „najzelenijoj“ zemlji Starog kontinenta, do koje stižemo brzo i jednostavno. Stoga, putovanje u Sloveniju je i odličan „vikend beg“.

Ovaj put posebnu pažnju poklanjamo termalnim izvorima, lekovitoj prirodi i modernim SPA centrima koji posetiocima pružaju sve na jednom mestu, a ono što najbitnije u današnje vreme – anti-stres terapiju. Ko ne bi želeo da, barem na kratko, pobegne od gradske gužve, saobraćaja, buke, rutine, asfalta, ali i poslovnih obaveza?

Tamo gde se susreću harmonija, hedonizam i isceljenje

Verujemo da se prepoznajete u navedenim rečima, te vas pozivamo da ovaj novembar iskoristite na pravi način. „Sebi za dušu“ posetite „Thermanu“, oazu mira u Laškom, koja nudi hotelske i medicinske usluge, velnes program i prostor za kongrese. Dakle, idealno je rešenje i ako razmišljate o tim bildingu i kompanijskom druženju.

Ako, pak, dolazite sami, sa partnerom ili porodično, nema sumnje da ćete uživati u vrhunskoj ponudi „Thermane“, počev od bazena, preko sauna, pa do isceljujućih masaža. Postoje razni programi, ali sve njih opisuje jedno geslo, a to je „pronaći balans i harmoniju“.

Tamo gde se susreću harmonija, hedonizam i isceljenje

Posebno se izdvaja koncept Veda Ayurveda, koji obuhvata autentičnu tradicionalnu indijsku filozofiju i promoviše sve aspekte zdravlja i holističkog isceljenja: pruža fizičke, mentalne, emocionalne i duhovne benefite. Nema sumnje, vratićete se preporođeni!

Osim toga, opšte su poznati dragoceni efekti koje pružaju saune, a među njima je i jačanje imuniteta, što nam je svima i te kako potrebno u zimskim mesecima. Za ublažavanje stresa i potpunu relaksaciju, saune su takođe odličan izbor, baš kao i masaže ili, recimo, slana terapija koju vam toplo preporučujemo, a možete je iskusiti upravo u „Thermani“.

Tamo gde se susreću harmonija, hedonizam i isceljenje

Ono što je dodatna prednost ovog kompleksa jeste raznolikost paketa, te tako možete bukirati „Romantični odmor za dvoje“, „Božićni porodični odmor“, „Uživanje za dve osobe“ ili, možda, „Nova godina u hotelu Thermana Park“. Novembar je, svakako, idealno vreme za sve to, jer još uvek nije nastupila oštra zima, a dovoljno je bajkovito da iz topline moderne „Thermane“ uživate u pogledu na zlatnu prirodu i u čarima lekovite vode iz Laškog.

Ne zaboravite da je zdravlje naše najveće blago! Kupanje pod najvećom staklenom kupolom u Evropi, koja se otvara, i opuštanje u tematskim saunama koje pričaju priče o Laškom – zasigurno će vam ostati u najlepšem sećanju i ne sumnjamo da ćete se ovom slovenačkom biseru vratiti ponovo.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -