15.7 C
Belgrade
petak, februar 23, 2024

Najpopularnija evropska destinacija za 2024. prema AI-u

Veštačka inteligencija i na početku ove godine predviđa koje će evropske destinacije biti najtraženije kod putnika. Na osnovu upita i pretraga turista na internetu, AI nam daje gotovo jasan uvid u trendove putovanja

Turisti u Evropi sve više traže destinacije koje nude aktivnosti, i češće biraju one koje nude nezaboravno iskustvo umesto kulturno-istorijskih sadržaja ili recimo plaža. Najpopularnija evropska destinacija prema AI-u u 2024. godini je Italija, odnosno Pijemont zbog posebne mešavine kultura, prirode i gastronomije.

Internet portal Malabrian je upotrebio AI i veštačku inteligenciju kako bi obradio podatke o putovanjima na društvenim mrežama između januara i oktobra 2023. godine. Analizirano je više od 380 miliona podataka kako bi se utvrdila motivacija ljudi za putovanja. Ove informacije, zajedno sa podacima o saobraćajnoj povezanosti, korišćene su za određivanje destinacija koje najbolje odgovaraju trenutnim i rastućim trendovima.

Koja će evropska država biti najpopularnija 2024. godine?

Italija se našla na prvom mestu sa četiri potencijalno popularne destinacije. Pijemont je zaslužio prvo mesto zbog svoje interesantne mešavine kultura, prirode i gastronomije. Italija ima još nekoliko predstavnika, na petom, sedmom i devetom mestu. To su Kampanija, Lombardija i Emilia-Romanja, regioni koji tradicionalno privlače veliki broj turista.

Vino, hrana i priroda smestili su Nuvel-Akiten u Francuskoj na drugo mesto. Ovaj region je najpoznatiji po blagim brdima, pitomoj prirodi i vinogradima, a pre svega po hedonizmu i krotkom narodu.

Istočna Engleska zauzela je treće mesto zbog balansa između kulture i prirode. Od prestižnih muzeja u Kembridžu do uspavanih reka Norfolk Broads, atrakcije regije lako su dostupne iz glavnog grada Londona i preko međunarodnih aerodoroma.

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

Keln i niz dvoraca iz bajke i Severna Rajna-Vestfalija u Nemačkoj zauzela su šesto mesto, a slede Hamburg na devetom mestu i Lisabon u Portugalu na 10. mestu. Više o ostalim destinacijama koje je odabrao AI pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -