24 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Vlada Grčke uvela ekološku taksu, to znači da poskupljuje i letovanje

Grčke vlasti su odlučile da od 1. januara uvedu ekološku taksu, a sva sredstva biće usmerena na sanaciju posledica klimatskih promena. Nakon izuzetno dramatičnog leta, nova sredstva bi trebalo da obezbede normalno funcionisanje države u slučaju vanrednih okolnosti

Grčka vlada je od 1. januara ove godine uvela novu ekološku taksu koja se plaća umesto dosadašnje boravišne takste. Ova taksa se naplaćuje na licu mesta, i zavisi isključivo od objekta, odnosno od kategorizacije smeštajnog objekta.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Taksa će biti naplaćivana u periodu od marta do oktobra, dok traje turistička sezona. Studiji i apartmani naplaćivaće se 1.5 evra po osobi za jednu noć. To znači da če četvoročlana porodica morati da izdvoji za taksu za deset dana čak 60 evra.

Hoteli do dve zvezdice koštaće 1.5 evra po osobi za noć a hoteli sa tri zvezdice tri evra po osobi za noć. Hoteli sa četiri zvezdice sedam evra po osobi za noć, dok će hoteli sa pet zvezdica koštati čak deset evra po osobi za noć.

Boravišna taksa koja je bila aktuelna do sada je uvedena 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -