11.5 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Plaža u regionu među najlepšim na svetu

Globalni vodič za putovanja Lonely Planet svake godine dodeljulje prestižne nagrade destinacijama širom sveta koje su rezultat odabira kreiranog na osnovu predloga brojnih stručnih autora ovog vodiča. U ovoj godini jedna hrvatska plaža je svrstana među dvadeset najboljih plaža sveta za ovu godinu

Lonely Planet je predstavio svoju list „20 najboljih plaža“ na svetu. Na listi se nalaze popularne destinacije kao što su Ipanema u Rio de Žaneiru i Ao Maja u Tajlandu, kao i usamljeni rajevi poput ostrva Mnemba u Zanzibaru. Interesantno je navesti da se među najlepših dvadeset plaža našao i jedan hrvatski biser.

Jedina hrvatska plaža koja se našla na listi bila je Punta Rata u Brelima na dalmatinskoj obali. Punta Rata se proteže na 400 metara oko rta zaštićenog prirodnim rezervatom na čarobnom mestu. Tu se susreću šume bora sa netaknutim Jadranskim morem, navodi Lonely Planet.

Na ovoj plaži gusti i mirisni borovi pružaju hladovinu, a duboko plavo more nudi idealne temperature iznad 20 stepeni Celzijusa od aprila do oktobra za kupanje, ronjenje, vožnju kajakom ili veslanje na dasci.

Punta Rata je često prepoznatljiva po svojoj steni koja viri iz mora, poznatoj kao „kamen Brela ili stena Brela“. Plaža Punta Rata ima šljunkoviti pesak i kristalno čisto more, što posetiocima obezbeđuje idealno mesto za opuštanje i uživanje u bajkovitom okruženju.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Među prvih pet se nalaze plaže The Pass u Australiji, Ipanema u Brazilu i Ao Maja u Tajlandu. Više o najlepšim plažama pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -