15.3 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Turistički E-vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji

Vlada Republike Srbije je odlučila da osavremeni izuzetno popularnu pomoć stanovništvu i privredi u vidu turističkih „E-vaučera“. Novi sistem biće aktuelan već sledeće godine, a novo rešenje realizacije vaučera će biti potpuno automatizovano 

Vlada Republike Srbije je pokrenula inicijativu izrade softverskog rešenja „E-vaučer“, koje će omogućiti da se dodela vaučera realizuje elektronskim putem. Novi sistem biće potpuno automatizovan, sve će biti obavljano onlajn, i podnošenje prijava stanovništva i refundacija za ugostitelje koji pružaju usluge.

Novo rešenje pre svega ima za cilj da olakša i ubrza podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će dati dodatni podsticaj i pomoć države razvoju domaćeg turizma. Novi sistem bi trebalo da bude aktivan već sledeće godine.

„E-vaučer“ će na taj način omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma E-turista. To je jedinstvena baza svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Podsećamo da su do sada pravo na vaučere imali studenti, penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica. Nova izmenjena pravila podrazumevaju da će pravo imati i zaposlena lica sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara mesečno, vojni invalidi i nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Do sada su mogli da apliciraju samo oni sa primanjima do 70.000 dinara. Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -