16.1 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Putovanje u prošlost

Ovaj grad je zaista jedinstveno mesto. Šetanje ulicama, istraživanje gradskih zidina i njegovih spomenika jednako je putovanju u prošlost, jer grad na svakom koraku potvrđuje svoju bogatu baštinu

Albarasin (Albarracín) je mali grad smešten u slikovitom okruženju planinskog pejzaža u provinciji Teruel u Španiji. Poznat je po svojoj dobro očuvanoj srednjovekovnoj arhitekturi koja datira iz perioda od 11. do 13. veka. Grad je okružen zidinama koje su nekada služile kao odbrana od invazija, a danas predstavljaju simbol njegove bogate istorije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David viajero (@david_viajero)

Jedna od najupečatljivijih karakteristika grada Albarasin su njegove uske, krivudave ulice koje odišu šarmom prošlih vremena. Svaki kutak grada pripoveda priču o njegovoj prošlosti, a posetioci mogu da uživaju u istraživanju brojnih crkava, palata i tradicionalnih španskih kuća koje ukrašavaju ovaj grad.

Posebno je impresivna crkva Santa María, koja dominira centralnim gradskim prostorom svojim impresivnim arhitektonskim detaljima. Još jedna značajna građevina je stara gradska tvrđava koja se nalazi na vrhu brda i pruža spektakularan pogled na okolinu.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Pored svoje arhitekture, Albarasin je poznat i po svojoj prirodnoj lepoti. Okružen je peščanim stenama i šumama koje pružaju odlične mogućnosti za planinarenje, šetnju u prirodi i upoznavanje okoline. Nacionalni park Sierra de Albarracín je blizu grada i nudi predivne pejzaže i raznovrsan ekosistem koji je dom mnogim vrstama divljih životinja i biljaka.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -