19.3 C
Belgrade
sreda, maj 1, 2024

Elektronska naplata putarine u regionu za naše vozače

Novi sistem naplate putarine će u velikoj meri olakšati putovanja i smanjiti vreme čekanja na naplatnim rampama. Vozači će prolaziti bez zaustavljanja a plaćanje će biti preko platnih kartica

Implementacija novog sistema naplate putarine za zemlje iz regiona kreće već sada, kako bi sredinom aprila, maja i juna bio aktivan. Jedinstven sistem naplate putarine sa Grčkom biće u funkciji od 1. juna, sa Crnom Gorom već od 15. aprila, a sa Hrvatskom od 15. maja, navodi Blic.

Takođe, biće potpisan ugovor o zajedničkom tagu i sa Bosnom i Hercegovinom, a očekuje se da naplatni sistem bude aktivan za nekoliko meseci. Trenutno se pregovara da isti sistem bude aktivan i sa Italijom.

Državljani Srbije neće morati da kupuju poseban tag uređaj za svaku zemlju kroz koju prolaze. Oni će imati jedan zajednički koji koriste za elektronsku naplatu putarine u Srbiji i sa njim će plaćati putarine u ovim susednim državama.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Putnici će prolaziti bez zaustavljanja na naplatnim stanicama, a putarina im se naplaćuje sa platne kartice. To je posebno značajno u vreme turističke sezone kada su velike gužve na putevima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -