14.3 C
Belgrade
sreda, maj 1, 2024

Italijansko ostrvo nudi posetiocima koze na poklon

Vlasti italijanskog ostrva Alikudi nude na poklon koze svakome ko se prijavi, zbog problema koje izaziva brojnost tih životinja. Njihova populacija je tako brzo porasla u poslednjim godinama da su počele da pustoše bašte, uništavaju zelene površine i da upadaju u domove ljudi

Alikudi je jedno od osam ostrva koja čine vulkanski arhipelag Eolska ostrva u Italiji. Ostrvo je poznato po svojoj divljoj, nesputanoj prirodi, kao i po tome što nema puteva ili automobila, što ga čini idealnim mestom za odmor u prirodi. Ostrvo je takođe popularno među planinarima zbog svojih staza koje vode do vrha Monte Filo dell’Arpa, odakle se pruža predivan pogled na okolinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CGTN Europe (@cgtneurope)

Međutim, sada je ostrvo privuklo pažnju javnosti po jednoj sasvim neuobičajenoj stvari. Naime, gradonačelnik ostrva Rikardo Gulo je odlučio da svim zainteresovanim posetiocima pokloni po kozu. Na ostrvu ih toliko ima da su one postale problem.

Na svakog stanovnika na ostrvu u blizini Sicilije dolazi čak šest koza, što predstavlja problem jer one više nisu samo na planinama, već i u naseljenom delu. One su se odomaćile u urbanim delovima gde  uništavaju zelenilo, bašte i dvorišta i čak ulaze u kuće.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Pošto bilo kakva radikalna metoda ne dolazi u obzir, najhumanije je da ih poklone zainteresovanim ljudima. Gradonačelnik navodi da svako može da traži kozu, ne mora da bude farmer i ne postoji ograničenja u broju. Što više, to bolje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -