21.4 C
Belgrade
četvrtak, maj 16, 2024

Nova nemačka vizija putovanja vozom

Nemački državni železnički operater Deutsche Bahn je predstavio svoju novu viziju putovanja vozom. Pored matiranog stakla i luksuznih kabina, oni će imati i uslugu nazvanu “digitalni peškir“

Deutsche Bahn (DB) vozovi će uskoro imati nove kabine dizajnirane za veću privatnost u okviru obnove vredne više milijardi evra. Kabine će biti smanjene, ali će pružati više udobnosti, navode iz DB-a.

Nemačke novine Bild su ih nazvale “knutsch-abteil” ili “kabine za maženje” i biće implemetirane u brze vozove DB-a Intercity Express (ICE). DB takođe planira ida instalira digitalne rezervacije sedišta i tastere za mirise.

Nove kabine dimenzija dva metra sa 70 centimetara dizajnirane su za maksimalno dve osobe. Pritiskom na taster koji se nalazi u naslonu za ruku, prozirno staklo postaje matirano ka hodniku kako bi se obezbedila veća privatnost, navodi Euronews.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

DB je takođe najavio da će instalirati digitalne displeje. Pomoću njih putnici mogu označiti sedište kao zauzeto ako ga napuste kako bi koristili neki od novih privatnih odeljaka, vagon-restoran ili toalet. DB je uslugu nazvao “digitalnim peškirom”, povezujući je sa kontroverznom navikom nemačkih turista koji rezervišu ležaljke za bazen i plažu sa peškirima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -