32.2 C
Belgrade
nedelja, jul 7, 2024

Merdevine do neba

U Norveškoj je krajem maja otvoren jedan poseban sadržaj za adrenalinske zavisnike i ljubitelje avanture. U pitanju su merdevine dugačke 40 metara koje posetiocima omogućavaju hodanje 790 metara iznad fjorda u norveškom selu Loen

Plutajuće merdevine, kako ih još nazivaju, obezbeđuju spektakularan pogled i adrenalinsko uzbuđenje, ali verovatno nije za one sa slabim srcem. Merdevine duge 40 metara, nazvane „Loen Stigull“ merdevine, čine kao da ljudi lebde u vazduhu. Imaju ukupno 120 stepenika, i sastavni su deo divlje staze za penjanje via ferrata.

Via ferrata, u prevodu sa italijanskog jezika „gvozdeni put“, je izraz koji se koristi za opisivanje planinskih ruta koje imaju čelične sajle i fiksne merdevina kao pomoć penjačima.

Merdevine Loen Stigull, koje su pod uglom od 45 stepeni, dostupne su samo penjačima koji su se već delimično penjali via ferrata rutom prema vrhu Loenove planine Hoven. Penjači se mogu upustiti u ovu avanturi sa vodičem ili ako su iskusniji, mogu sami iznajmiti opremu.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Merdevine su potpuno obezbeđene, kao i penjači, koji su sve vreme vezani dok se penju. Samo penjanje uz njih nije teško, ali izloženost i osećaj dostignuća koji se ima dok se penje je neverovatan, navodi CNN.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -